Terug 24 augustus 2019

KV Oostende - KV Mechelen: Trainersbabbel

Wouter Vrancken leed met zijn jongens een eerste nederlaag in 1A. “De tweede helft was een dubbeltje op zijn kant. Jammer genoeg trokken we aan het kortste eind door twee simpele tegendoelpunten.”

 

Vrancken: “Ik denk dat we in de eerste helft niet goed uit de startblokken schoten. Er zat te veel afval in ons spel. Er waren veel kleine, simpele dingen die niet lukten. Ook in de verdediging hebben we te veel lateraal gespeeld in plaats van in de diepte. Daardoor kon Oostende met zijn druk blijven groeien.”

 

Nochtans gaf de thuisploeg wel wat ruimte tussen de linies weg.

“In het slot van de eerste helft hadden we ons wel herpakt met wat corners en wat druk voor het doel. De ruimtes lagen er, dat hebben we ook aangegeven tijdens de rust. De tweede helft was een dubbeltje op zijn kant met twee elftallen die er vol voor gingen. Jammer genoeg trokken we aan het kortste eind door twee simpele tegendoelpunten.”

 

Met al de verschuivingen achterin was het misschien ook wat zoeken voor sommige spelers.

“Niet iedereen is het gewoon om op bepaalde posities te spelen. Anderhalve helft heeft iedereen het wel goed proberen te doen, alleen was het net niet goed genoeg vandaag om met punten naar huis terug te keren.”

 

Opvallend, door de blessure van Jules Van Cleemput kreeg Alec Van Hoorenbeeck van Wouter Vrancken zijn eerste basisplaats. Hij zat achteraf wat in de put na het tegendoelpunt.

“Tja, daar word je groot van hé. We wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden voor iedereen. Oostende heeft snelle wingers, als back is het dan niet altijd gemakkelijk. Als je jong bent en je debuut maakt, dan hoop je een goede wedstrijd te spelen, maar ik denk dat Alec hier alleen maar uit kan leren.

Hij zal er mee inzitten. Ik heb hem er nog niet over gesproken, ik wil hem eerst nog even op zichzelf laten. Morgen zullen we het in detail bespreken om weer met hem verder te werken.”