Terug 23 november 2019

KV Mechelen - Zulte Waregem: 0-2

Vrancken en co kregen met Zulte Waregem opnieuw een concurrent voor play-off 1 tegenover zich. Bruno en Larin bezorgden Essevee de 0-2 overwinning.

TWEE VERWITTIGINGEN

Het was Zulte Waregem dat het vurigst aan de wedstrijd begon. Thoelen moest na amper één minuut al tussenkomen op een scherpe voorzet van Larin. Even later moest Swinkels zich reppen om diezelfde Larin een schietkans te beletten.

 

KVM KOMT OPZETTEN

Malinwa kwam stilaan wel meer in de wedstrijd. De druk leverde ook bijna iets op. Vanzeir kwam oog in oog te staan met Bossut, maar besloot in het zijnet. En ook de kopbal van Van Damme, op voorzet van Storm, ging naast.

VAR

Het was uiteindelijk wel Zulte Waregem die als eerste de netten deed trillen. Thoelen vond op het kwartier geen antwoord op het knappe hakje van Bjørdal. Fraaie afwerking, maar Malinwa kwam toch met de schrik weg. Ref D’Hondt keurde op aangeven van de VAR – na handspel van Bjørdal in een voorafgaande fase – het doelpunt af.

 

WISSELEND SPELBEELD

Een eerste helft die mooi over en weer ging, maar het waren wel de bezoekers die kans na kans konden creëren. Een kopbal van Seck, een schot van Bruno en een voorzet van Mensah zorgden echter niet voor de 0-1 voorsprong voor Zulte Waregem.

De grootste kansen vielen misschien wel aan de overkant te noteren. Kaya schilderde een vrijtrap op het hoofd van Swinkels, maar die kon z’n kopbal net niet laag genoeg houden. Slechts enkele minuten later dook Vanzeir voor doel op. Een kopie van het kunstje van Bjørdal, maar z’n poging stootte op Bossut. En ook De Camargo probeerde het eens. Zijn afstandsschot belandde ook in de armen van de doelman van Zulte Waregem.

DEKSEL?

Een keertje kwamen de bezoekers er dan toch nog eens uit. Net voor rust was het Zulte Waregem dat de score opende. Bruno schoof de bal, op aangeven van Mensah, voorbij Thoelen. 0-1.

RENTREE

Met de rust greep trainer Wouter Vrancken een eerste keer in. Gustav Engvall kwam – na een lange afwezigheid door een blessure – in de ploeg voor Vanzeir. En de Zweed was meteen actief. Hij zette mee Schoofs voor doel, maar die besloot vanuit een scherpe hoek op een ijzersterke Bossut.

 

1-1 DICHTERBIJ DAN 0-2

KVM bleef het echter wel lastig hebben. Bruno dook steeds tussen de lijnen, maar z’n voorzetten bereikten geen Essevee-spitsen.

Even wist KVM geen antwoord op Zulte Waregem, dat hoog druk zette, maar plots kreeg De Camargo wel weer een enorme kans. Een kopbal van dichtbij op Bossut, al stond de Mechelse spits ook wel buitenspel. En een minuut later opnieuw pech voor Malinwa. Engvall mocht alleen voor doel verschijnen, maar hij duwde de pal tegen de bal.

0-2 DICHTERBIJ DAN 1-1

Ook Essevee bleef wel wat kansen bij elkaar voetballen. Veeleer op de counter, maar Larin en Bjørdal konden met hun afstandsschoten Thoelen in eerste instantie niet verschalken. In de toegevoegde tijd lukte dat dan toch. Larin met de 0-2 door de benen van de Mechelse doelman, meteen ook de eindstand.

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Swinkels, Kaya, De Camargo, Van Damme, Schoofs (64’ Tainmont), Storm (73’ Hairemans), Corryn, Peyre, Vanzeir (45’ Engvall)

Zulte Waregem: Bossut, De Fauw, Mensah, Deschacht, Marcq, Govea (93’ Bürki), Bjørdal, Pletinckx, Seck, Larin, Bruno (80’ Sissako)

Doelpunten: 44’ Bruno (0-1), 92’ Larin (0-2)

Gele kaarten: 43’ Seck, 62’ Van Cleemput, 73’ Mensah, 84’ Kaya

Rode kaarten:

Scheidsrechters: D’Hondt, Senecaut, Vanpoucke, Laforge