Terug 23 november 2019

KV Mechelen - Zulte Waregem: Reacties

De frustratie spatte van het gezicht van Joachim Van Damme na de nederlaag tegen Zulte Waregem.

Joachim Van Damme: “De frustratie is groot. Dit is een pijnlijke nederlaag. Het was een belangrijke match. We konden ons in een zetel zetten met het oog op de verplaatsing naar Antwerp, maar dat hebben we nagelaten. We zijn geen enkel moment dominant geweest vanavond. Zij stonden beter, elke tweede bal was voor hen en we verloren bijna elk duel. Het was niet goed en dat moet je ook kunnen zeggen. Ik ben ook helemaal niet tevreden over mijn eigen prestatie. Het was een zure avond. Of we nu moeten spreken van een thuiscomplex? Dat denk ik niet. Het is eerder toeval dat we hier minder punten pakken. We hebben in bepaalde thuismatchen punten laten liggen terwijl dat nooit had mogen gebeuren.”

Gustav Engvall maakte zijn wederoptreden na maanden blessureleed. Dat deed de Zweed zichtbaar deugd.

Gustav Engvall: “Ik was blij om terug op het veld te staan voor eigen volk na een aantal lange en moeilijke maanden. Het is natuurlijk zonde dat we niet konden winnen. Het was niet goed genoeg. We startten al niet goed en we konden dat niet meer rechttrekken. Zelf had ik de gelijkmaker aan de voet, maar jammer genoeg besliste de paal er anders over. We moeten deze nederlaag natuurlijk ook niet dramatiseren. Nu moeten we focussen op vrijdag en zorgen dat we het beter doen dan.”

Igor De Camargo had het over een collectieve offday.

Igor De Camargo: “Heel bizar, maar het liep echt niet lekker vanavond. We hadden een collectieve offday. We waren niet op niveau als ploeg. We staan bekend omwille van ons stevig collectief, maar daar was vandaag niks van te zien. De wil was niet sterk genoeg. De duels gingen verloren, de tweede bal was zelden voor ons,… Het is nu aan ons om te analyseren wat er misliep en dat in de toekomst te vermijden. Om te beginnen komende vrijdag tegen Antwerp. Het kan en moet veel beter.”