Terug 22 februari 2020

KV Mechelen - Waasland-Beveren: Malinwa wint met zorgeloze 4-0 cijfers

Feestje in het AFAS Stadion! Malinwa won met 4-0 tegen Waasland-Beveren, rondt de kaap van 40 zeer fraaie punten in het klassement én blijft in het spoor van KRC Genk in de race voor de zesde plaats. Snelle doelpunten in de eerste en tweede helft van De Camargo, Peyre en Van Damme zorgden voor een zorgeloze en feestelijke avond voor geel en rood. Togui zorgde in het absolute slot voor de eindcijfers.

 

Malinwa trok van bij aanvang van de wedstrijd het spel naar zich toe. Nog geen vier minuten ver knalde Van Damme op afleggen van De Camargo hard op doelman Jackers. Maar nog voor het kwartier zou het al twee-nul staan.

 

Igor en Thibaut met de goals!

Storm legde netjes af naar De Camargo die binnentikte. Even was het nog wachten op goedkeuring van de VAR, maar het feest ging weldegelijk door.

Luttele minuten later ontplofte het AFAS Stadion een tweede keer. Peyre kreeg in de kluts een hoekschop tegen het hoofd én tegen de touwen. 2-0

 

Kansen op meer

En de thuisploeg bleef de kansen in cadeauverpakking krijgen. Eerst mocht De Camargo alleen op doelman Jackers afstormen: hij stiftte het leer net over doel.

Wat later bracht Storm Jackers bijna in verlegenheid. Op een terugspeelbal knalde de bezoekende goalie hard op het nummer 11 van KVM, het leer zelf rolde in het zijnet.

 

Waasland-Beveren gevaarlijk voor de rust

KV Mechelen liet het tempo zakken en de bezoekers kwamen meer op de helft van Castro voetballen. Vlak voor de rust waren de Waaslanders plots zeer dicht bij de aansluitingstreffer. Koita, Foulon en Sula vonden Castro op hun weg en zo gingen we rusten bij een 2-0 voorsprong.

 

 

Van Damme met de derde!

En zo leuk de eerste helft begon, zo fijn startte ook de tweede. Doelman Jackers moest het leer voor de aanstormende De Camargo wegtikken, Van Damme kreeg de rebound in de voeten en legde hem vanop 25 meter heerlijk in het lege doel.

De bezoekers reageerden aan de overzijde met de moed der wanhoop. Tuur Dierckx kende weliswaar pech toen zijn prima uithaal op de lat strandde.

 

Feest in het AFAS Stadion

Maar meer dan de schicht van Dierckx konden de bezoekers vol degradatiezorgen niet meer tonen. Malinwa voetbalde de partij rustig uit en had nog via het invallende duo Vanzeir-Togui de score kunnen uitdiepen. De tenen van de Ivoriaanse spits waren echter net te kort om de vierde tegen de touwen te tikken.

De 4-0 viel in het slot dan toch. Na pogingen van Hairemans en Schoofs was het uiteindelijk Togui die besloot. En zo was een feestje meer dan terecht in het AFAS Stadion. 40 punten en drie speeldagen voor het eind nog steeds in de strijd voor play-off 1: dit KV Mechelen blijft de geelrode harten veroveren.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Castro, Bijker, Swinkels, Hairemans, De Camargo (74’ Togui), Storm (80’ Tainmont), Van Damme, Schoofs, Peyre, Kabore, Vranckx (70’ Vanzeir)

Waasland-Beveren: Jackers, Wiegel, Bizimana (85’ Milosevic), Kobayashi, Koita, Caufriez, Vukotic, Foulon, Schryvers (64’ Verreth), Dierckx (68’ Badibanga), Sula

Doelpunten: 8’ De Camargo (1-0), 12’ Peyre (2-0), 53’ Van Damme (3-0), 91′ Togui (4-0)

Gele kaarten: 41’ Vranckx, 57’ Schryvers

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Wim Smet (REF), Dirk Gilon (AR1), Kristof Meers (AR2), Quentin Pirard (4OFF), Bert Put (VAR1), Ruben Wyns (AVAR1), Jonas Timmermans (RO1)

Toeschouwers: 15.900