Terug 22 februari 2020

KV Mechelen - Waasland-Beveren: “We zijn nog niet tevreden met deze plaats”

Malinwa blijft aandringen voor de zesde stek na de zege tegen Waasland-Beveren. “We moeten niet overmoedig worden, maar we zijn nog niet tevreden met onze huidige plaats”, aldus een realistische maar ambitieuze Van Damme, De Camargo en Hairemans in koor.

 

Igor De Camargo: “Collectief een sterke prestatie”

“We zijn meteen van bij de start op zoek gegaan naar drie punten. En dat met veel autoriteit. We wilden onze goede flow verderzetten.

Of we stress hebben om punten te verliezen? Kijk naar de mentaliteit die we toonden. We wisten dat er veel ruimte zou vallen en dat we in de tweede lijn sterk moesten zijn. En dat is gebeurd. Aan ons nu om nog een resultaat neer te zetten.”

 

Joachim Van Damme: “We zijn nog niet tevreden met deze plaats”

“Ik ben content met de prestatie van ons team. We hebben de tegenstander meteen bij de keel gegrepen. Dat was de opdracht van de coach en hebben we goed uitgevoerd. Al hebben we hen na 30, 35 minuten in hun spel laten komen. De trainer heeft tijdens de rust dan ook gehamerd op feit dat we ze geen ruimte mochten laten. Mijn doelpunt? Het was best dat ik niet te lang moest nadenken (lacht). Het zal niet veel gebeuren dat ik zo scoor.

 

Play-off 1? Kijk, niemand had verwacht dat we hier nu zouden staan. We moeten realistisch zijn, maar we zullen ontgoocheld zijn als we de zesde plaats niet halen. We zijn nog niet content met deze plaats. We gaan ons vel duur verkopen en dan zien we wel waar we staan.”

 

Geoffry Hairemans: “Het wordt niet simpel”

“Geweldig dat we na vandaag weer meedoen voor play-off 1. Al zullen we heel sterk moeten zijn om uiteindelijk die zesde plaats binnen te halen. Volgende week wacht STVV. Dat zal niet simpel worden. Er zijn nog negen punten te halen en ik denk dat we ook negen op negen zullen moeten halen.”