Terug 30 oktober 2019

KV Mechelen - STVV: Malinwa slikt zure nederlaag in de slotfase

Malinwa heeft zijn vierde wedstrijd op rij niet kunnen winnen. Het werd 1-2 in eigen huis tegen STVV. Het zag er lang naar uit dat Mechelen de drie punten thuis zou houden na een treffer van Togui, maar in de slotfase scoorden de Kanaries twee keer.

In het openingskwartier liep Malinwa vooral achter de bal aan. STVV speelde goed rond, al lieten de kansen op zich wachten. Toch kon Mechelen zo nu en dan goed omschakelen. Een knappe combinatie tussen Kaya en Togui kwam in de voeten van Vanlerberghe. Die omspeelde makkelijk Mmaee en zette meteen voor. De voorzet van Vanlerberghe was nét te hoog, waardoor Tainmont niet goed kon koppen.

Bal voor STVV, kansen voor Malinwa

Niet veel later werd het opnieuw even warm voor het doel van STVV. Tainmont kreeg de bal op links en zette meteen voor. Van Damme dook op tussen twee verdedigers en ging voor een spectaculaire omhaal. De uitvoering was minder geslaagd, waardoor de bal hoog over doel vloog. Aan de overzijde kon Mmaee hard uithalen op een Sint-Truidense corner, maar zijn schot zoefde over.

Na een klein halfuur kwam Mechelen wat meer aan de bal. Geel-Rood speelde enkele kansen bij elkaar, al kwam de Sint-Truidense doelman Schmidt nooit in de problemen. Eerst kon Tainmont een voorzet van Kaya niet voldoende kracht bijzetten, even later kon ook Vanlerberghe een combinatie met Tainmont en Schoofs niet afwerken.

Garcia nét niet, Togui scoort wel

Na een halfuur voetballen waren het plots de bezoekers die de beste kans van de wedstrijd kregen. De Bruyn kreeg de bal aan de rand van de zestien en vond meteen de inlopende Garcia. Die krulde heerlijk richting de kooi van Thoelen, maar de paal bracht redding. Malinwa komt goed weg. 

Malinwa was niet onder de indruk en voerde de druk op. Togui zette voor tot bij de inlopende Schoofs. Die zette zijn voet meteen tegen de voorzet, maar kon de bal niet laaghouden. Meteen daarna trof de Ivoriaanse spits wel raak. Kaya spleet de Limburgse defensie met een knappe steekpass. Schoofs liet de bal lopen voor Togui, die eenvoudig de keeper omspeelde: 1-0 voor Malinwa!

Mechelse belegering

Even was het bang afwachten voor Mechelen. De grensrechter riep Togui terug voor buitenspel, maar de VAR keurde het doelpunt toch goed. Meteen na het doelpunt kreeg ook Tainmont een opgelegde kans op scoren. Van Damme zette de Fransman schuin voor doel, maar zijn schot zoefde hard naast. In de slotminuut kopte Togui nog en voorzet van Kaya hard op de dwarsligger.

STVV kwam duidelijk wakker geschud uit de kleedkamers en begon gretig aan de tweede helft. Eerst werd een gevaarlijke voorzet van Suzuki weggewerkt door de Mechelse defensie, even later kon diezelfde Suzuki niet genoeg kracht achter z’n kopbal zetten, waardoor Thoelen eenvoudig kon pakken.

VAR keurt doelpunt Bateau af

Ook Mechelen bleef niet bij de pakken neerzitten en speelde goed mee. Bijna kon Togui profiteren van een slechte controle van Mmaee, maar de STVV-verdediger herstelde zijn fout onmiddellijk. Even later kopte Bateau een voorzet van Kaya voorbij Schmidt, maar de VAR oordeelde dat de Mechelse verdediger enkele centimeters buitenspel stond. 

Met nog een kwartier op de klok was het plots vooral Mechelen dat het spel bepaalde. Op een zeldzame counter kon Boli nog dreigen. Hij kon Thoelen net binnen de zestien onder vuur nemen, maar krulde zijn schot naast. De Mechelse verdediging is plots weer wakker geschud.

STVV keert wedstrijd op 5 minuten

Tien minuten voor tijd kwam de 1-1 plots uit de lucht vallen. Boli klom boven de Mechelse defensie en knikte de bal voorbij Thoelen in de rechterbenedenhoek. Wouter Vrancken was duidelijk niet tevreden met het gelijkspel en bracht meteen Storm en Bijker in de ploeg. 

Nog geen vijf minuten later moest Thoelen zich al een tweede keer omdraaien. In eerste instantie kon de Mechelse goalie een schot van Sankhon wegduwen, maar Suzuki was goed gevolgd en werkte eenvoudig af in de rebound. Mechelen ging plots van de hemel naar de hel in enkele minuten en slikt zo zijn eerste nederlaag in vier wedstrijden. 

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Van Cleemput (83′ Bijker), Bateau, Peyre, Corryn; Van Damme, Vanlerberghe, Schoofs (82′ Storm); Tainmont, Kaya, Togui (56′ De Camargo).

Opstelling STVV: Schmidt; Garcia, Colombatto, Mmaee; Sousa (90′ Janssens), Asamoah, Sankhon, Botaka (67′ De Ridder), De Bruyn (66′ Acolatse); Boli, Suzuki.

Doelpunten: 36′ Togui (1-0), 81′ Boli (1-1), 87′ Suzuki (1-2)

Gele kaarten: 43′ Sankhon, 52′ Colombatto, 84′ Acolatse, 84′ Tainmont, 96′ Schmidt

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Smet, Gilon, Di Vincenzo, Denil

Toeschouwers: 15.627