Terug 30 oktober 2019

KV Mechelen - STVV: Reacties

Ontgoocheling troef bij de spelers van Malinwa na het 1-2 verlies tegen STVV. “We hadden het zelf moeten afmaken.”

 

Joachim Van Damme: “We vergeten het af te maken”

“Dit is niet te geloven. We hadden de wedstrijd in handen en vergeten het gewoon zelf af te maken. Het is heel zuur dat je na zo’n wedstrijd geen punten pakt. Het VAR-moment is duidelijk een kantelmoment geweest. Het duurde heel lang voor er een beslissing viel. Niet dat dat een excuus was, maar STVV putte moed, wij kropen naar achteren. Als we gewoon blijven voetballen of onze kansen afmaken dan verliezen we hier nooit.”

Onur Kaya: “Als je play-off 1 wil spelen, moet je ook deze matchen winnen”

“Persoonlijk vond ik ons geen goede wedstrijd spelen. Ja, het laatste kwartier van de eerste en het eerste kwartier van de tweede helft was wel ok en hadden we een tweede doelpunt kunnen maken.

Toch kruipen we na de afgekeurde 2-0 plots naar achteren en laten STVV voetballen. En dan pakken we, weer op een hoekschop, dat doelpunt… Als je play-off 1 wil spelen dan moet je deze wedstrijden winnen.”

 

Yannick Thoelen: “Er leek niets aan de hand”

“We kregen kansen, konden scoren… Nee, er leek ook in de tweede helft niets aan de hand. STVV bleef er na die bewuste 2-0 in geloven en wij toonden ons allesbehalve scherp op stilstaande fases.

Bij het laatste doelpunt tik ik de bal weg, maar Boli is als spits sneller dan wij. Tja, dat is pijnlijk en balen.”

Rob Schoofs: “Waar was de efficiëntie van de afgelopen weken?”

“Dit verlies hebben volledig aan onszelf te danken. We hadden het gevoel dat de wedstrijd gespeeld was. We kregen 5, 6 kansen, maar die bal ging er maar niet in. In Beveren kregen we vier ballen tussen de palen en scoorden we drie keer.

De efficiëntie was ver te zoeken. Nu goed, we moeten niet alles negatief bekijken. Zondag gaan we volop voor nieuwe drie punten. Hopelijk zijn we dan wat efficiënter.”