Terug 17 januari 2020

KV Mechelen - Standard: Standard pak volle buit na late goal van Avenatti

KV Mechelen opende 2020 met een verlies tegen Standard. De Rouches kwamen twee keer op voorsprong, maar De Camargo scoorde telkens meteen de gelijkmaker. In de slotfase besliste invaller Avenatti de wedstrijd. 

Een rustig begin van het nieuwe jaar zat er voor Malinwa niet in. Met Standard kreeg KV een rechtstreekse concurrent voor Play Off 1 over de vloer. Geen eenvoudige klus, zeker niet zonder de geblesseerde Joachim Van Damme en de geschorste Rob Schoofs. Gelukkig waren de batterijen volledig opgeladen op trainingskamp in het zonnige Oliva. 

Mager begin

Beide teams begonnen voorzichtig aan de partij, met weinig tot geen kansen langs beide kanten. Het was wachten tot in minuut 16 op het eerste echte doelgevaar. Storm vond De Camargo net buiten de zestien. De Mechelse nummer 10 dolde wat met Laifis en haalde uit, maar zijn schot kwam te centraal.

Kort daarna kwam ook Standard een paar keer goed opzetten. Eerst was het Amallah die van buiten de zestien probeerde, maar zijn schot ging een metertje over. Vervolgens kon ook Bastien Thoelen niet aan het werk zetten. Hij stormde naar doel en waagde zijn kans, maar ook zijn schot zoefde over.

Kaartenkermis voor Standard

De Rouches kenden veel moeite met het snelle voetenwerk van de KV spelers. Vooral Storm kreeg het zwaar te verduren. Zowel Carcela als Vojvoda maaiden de snelle vleugelspits onderuit en kregen elk op hun beurt geel. Ook Oulare werd bestraft met geel na stevig doorgaan op Peyre. 

Kort voor de rust was Mechelen dicht bij de openingstreffer. Vanlerberghe stak het halve veld over en bracht de bal scherp voor doel. De Camargo kwam goed ingelopen, maar gleed de bal een metertje naast. Een tweede goede kans voor Malinwa.

Amallah opent de score

Aan de overzijde was het wel raak. De matige eerste helft leek op een gelijkspel af te stevenen, maar Amallah besliste daar anders over. Hij plukte de bal uit de lucht, kapte zich vrij en werkte beheerst af. Plots stond Mechelen op achterstand.

De Camargo wist de achterstand uit

Lang bleef de achterstand van KV niet duren. Al na vijf minuten hing De Camargo de bordjes weer gelijk met een rake kopbal. Van Cleemput kreeg de bal aangespeeld op rechts en bracht hem voor doel. De Camargo torende boven iedereen uit en kopte onhoudbaar voorbij Bodart. 

Gesteund door het publiek ging Mechelen meteen op zoek naar de voorsprong. Kaya dropte de bal tot twee keer toe in het pak. Oulare werkte een eerste voorzet weg, De Camargo kon de tweede niet genoeg richting geven. Meteen daarna knalde ook Engvall een metertje naast. Standard kreeg het moeilijk.

De Camargo maakt opnieuw gelijk

Ondanks de Mechelse druk waren het de bezoekers die opnieuw op voorsprong kwamen. Een onterechte hoekschop van Standard belandde voor de voeten van Carcela, die de bal opnieuw de zestien ingooide. Zijn voorzet werd door niemand aangeraakt en verdween linksonder in doel. Zuur voor Mechelen, dat opnieuw op zoek moest naar de gelijkmaker.

Opnieuw moesten ze daar niet lang op wachten. Peyre kopte een voorzet van Kaya prima door tot aan de tweede paal. Daar stond De Camargo klaar om de bal voorbij Bodart te knallen. De tweede voor de Braziliaanse Belg, en de bordjes weer in evenwicht.

Avenatti beslist

In de slotfase van de wedstrijd kwam Malinwa een derde keer op achterstand. Invaller Boljevic probeert Thoelen te verschalken, maar zijn schot wijkt af. Avenatti was goed gevolgd en werkte van dichtbij af. Mechelen bleef de druk opvoeren en kwam nog goed weg met een knal van Boljevic op de lat. Maar een derde gelijkmaker zat er niet meer in.

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Thoelen; Van Cleemput, Swinkels, Peyre, Corryn; Vanlerberghe, Vranckx (66′ Bateau), Kaya; Storm (87′ Tainmont), Engvall (84′ Hairemans), De Camargo.

Standard: Bodart; Vojvoda, Vanheusden, Laifis, Gavory; Bastien, Cimirot, Carcela (90′ Lavalée); Amallah, Lestienne (87′ Boljevic), Oulare (77′ Avenatti).

Doelpunten: 45′ Amallah (0-1), 50′ De Camargo (1-1), 70′ Carcela (1-2), 73′ De Camargo (2-2), 88′ Avenatti (2-3)

Gele kaarten: 21′ Carcela, 38′ Oulare, 41′ Vojvoda, 75′ Cimirot

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Alen, Wyns, Thijs, Geldhof

Toeschouwers: 16.200