Terug 17 januari 2020

KV Mechelen - Standard: “We verdienden deze uitslag niet”

Malinwa verloor de topper om de vijfde plaats. En toch zagen we een behoorlijk tevreden KVM-coach op het perspraatje na de wedstrijd. “We verdienden deze uitslag niet.”

 

Wouter Vrancken zag zijn team in het slot strijdend ten onder gaan tegen Standard. “Maar toch ben ik tevreden. Niet met het resultaat, wel met wat ik gezien heb op het veld. Mijn jongens hebben er alles aan gedaan. Vergeet niet, we spelen hier toch tegen een titelkandidaat.”

Strijd en doelpunten waren aanwezig, maar net één goaltje te weinig zo bleek. “We speelden nochtans een goede wedstrijd. Na 70 minuten kregen we het pakken lastiger. Er kroop vermoeidheid in ons spel. Maar hoe dan ook, mijn jongens verdienden deze uitslag niet.”

 

Discussie bij de 1-2

Hét gespreksonderwerp achteraf in Mechelse kringen: de corner die geen corner was en waaruit de 1-2 van Carcela viel. “Het is altijd jammer dat een scheidsrechter in de catacomben sorry moet zeggen. Zeker in zo’n topwedstrijd zoals deze. Dat is toch een smet op de prestatie van mijn jongens.”

 

Het Mechelse opperhoofd sloot zijn analyse af met een korte oproep. “Bekijk eens van waar al deze jongens komen. Dan mogen we ontgoocheld zijn over het resultaat, maar zeker niet op alle prestaties. Ik ben echt fier op mijn groep.”

 

Bekijk de hele persbabbel met Wouter Vrancken en Michel Preud’homme