Terug 17 januari 2020

KV Mechelen - Standard: “Het komt vandaag aan op details”

Malinwa begint het nieuwe jaar met een zure nederlaag. Tot twee keer toe kwamen de troepen van Wouter Vrancken op achterstand, maar De Camargo maakte telkens gelijk. Op de late goal van Avenatti kwam geen antwoord meer. “We moeten er de volgende weken terug vol voor gaan”, reageerden de spelers.

Jules Van Cleemput: “De tegendoelpunten zijn te vermijden, maar je kan niemand iets verwijten”

“Het verlies is natuurlijk heel zuur. Het komt altijd aan op details, en vandaag zijn de details in het voordeel van Standard. We hebben onze kansen gehad: Igor scoort twee keer. Dat is natuurlijk fantastisch, hij toont nog maar eens wat voor een goede spits hij is.”

“Maar we hebben ook pech gehad met de tegendoelpunten. Die zijn te vermijden, maar je kan ook niemand iets verwijten. Mijn assist is leuk, maar de collectieve prestatie is veel belangrijker. Ik probeer mijn voorzetten zo goed mogelijk te geven, en vandaag lukt dat.”

“Het worden nog zware weken, zeker als je kijkt naar de twee komende wedstrijden. Charleroi en Gent zijn nog twee lastige tegenstanders. We moeten zien dat we de volgende weken terug top zijn en er vol voor gaan.”

Igor De Camargo: “De Camargo is nog altijd daar, voetbal is mijn passie”

“We hebben de bal goed rondgespeeld, zowel in de eerste als in de tweede helft. Maar soms komt het aan op details, en daar verliezen we vandaag punten mee. Het was niet altijd even makkelijk vandaag om de bal naar voren te krijgen, maar ook dat hebben we zo goed mogelijk gedaan. Misschien iets te weinig om echt te kunnen profiteren.”

“Mijn doelpunten doen natuurlijk wel deugd. De Camargo is nog altijd daar (lacht). Ik verzorg me goed en ik wil nog zo lang mogelijk doorgaan. Iedereen weet dat voetbal voor mij een passie is, mijn leven. Ik doe het nog altijd heel graag.”

“Het is een opdoffer, maar we mogen onze koppen niet laten hangen. Zeker op basis van ons spel mogen we best tevreden zijn vandaag. We hebben heel mooie dingen laten zien, al kan het altijd beter natuurlijk. Maar het is nog niet gedaan.”