Terug 3 november 2019

KV Mechelen - Sporting Charleroi: Trainersbabbel

Coach Wouter Vrancken was trots op wat zijn ploeg vanavond op de mat bracht en vond het dan ook jammer dat de drie punten niet binnengehaald werden.

Vrancken: “Ik ben trots op wat we vanavond negentig minuten gebracht hebben.
We hadden twee mindere momenten en dat waren de twee tegendoelpunten. Voor de rest hadden we de match volledig in handen en speelden we dynamisch en energiek voetbal.
We zetten hen vast aan hun eigen zestien en legden mooie combinaties op de mat. Er zat zowat alles in ons spel en daarom ben ik ook echt fier. Jammer genoeg hebben de jongens zichzelf niet genoeg beloond vandaag. De penalty was natuurlijk een uitgelezen kans om een derde treffer te maken. Storm nam zijn verantwoordelijkheid en miste, maar zoiets kan gebeuren. We nemen hem niks kwalijk.
Ik vraag me wel af waarom nadien het doelpunt van Igor afgekeurd werd. Ik heb de beelden nog eens bekeken en ik weet het echt niet.”

“In het begin van de tweede helft was het eventjes iets minder, maar dat duurde maar vijf à tien minuutjes. Waarschijnlijk was het mentaal even moeilijk na het missen van de penalty. Nadien hebben we er alles aan gedaan om die overwinning binnen te halen. Dat hebben de jongens top gedaan. Dan is het natuurlijk jammer dat je hier vandaag de drie punten niet kunt pakken, maar ik ben als coach wel supertrots op wat we hebben laten zien.”