Terug 15 februari 2020

KV Mechelen - RSC Anderlecht: Malinwa zet paarswit opzij met 2-0

Malinwa zette vanavond Anderlecht opzij met 2 tegen 0. Paarswit moest een hele helft met tien spelen na rood voor Doku. In de tweede periode ging  KVM via doelpunten van Hairemans en Vranckx over de bezoekers en wist het eindelijk die verdiende driepunter van 2020 binnen te halen!

 

De eerste (grote) kansen waren nochtans voor de bezoekers. Joveljic strafte balverlies van Van Damme – in de basis voor de aan de enkel geblesseerde Kaya – net niet af. Hij legde het leer alleen voor Castro net naast de paal.

Anderlecht vuurde even later een nieuwe waarschuwing af. De instormende Cobbaut knalde gevaarlijk van aan de rand van de zestienmeter, gelukkig voor de thuisploeg zoefde de bal naast.

 

Paarswit dreigt het meest

Aan de overzijde versierde Malinwa ook mogelijkheden. Schoofs en Storm hadden meer kunnen doen met de aangeboden ruimte, want RSCA-doelman Van Crombrugge moest niet meteen tussenbeiden komen.

Beide elftallen hadden er zin in en voetbalden met de nodige schwung. Paarswit versierde echter de grootste kansen. Twintig minuten ver vloog Vlap aan de tweede paal de bal binnen, maar de buitenspelvlag wapperde aan de zijlijn.

KV Mechelen zelf kon daar te weinig doelgevaar tegenover stellen: de ruimte lag er wel, maar die laatste zuivere pass, nee, die kwam er niet uit.

 

 

Bijker en Kabore op Van Crombrugge

Vlak voor de pauze kreeg het weeral uitverkochte AFAS Stadion dan toch nog een schot tussen de palen van geel en rood te zien. Bijker haalde in de draai uit, Van Crombrugge redde op zijn lijn.

Enkele minuten later dook de aalvlugge Kabore de zestienmeter binnen: hij aarzelde niet en ging zijn kans, Van Crombrugge redde met de voet.

 

Rood voor Doku

Diezelfde Kabore speelde even later opnieuw een hoofdrol. Hij ontsnapte aan de zijlijn en werd neergehaald door Doku die al geel geboekt stond. Visser haalde het rood boven en zo mocht Malinwa nog een hele tweede helft tegen tien bezoekers voetballen.

 

Hairemans met de 1-0

Malinwa zette bij de start van de tweede helft Anderlecht meteen met de rug tegen de muur. Hairemans haalde lekker uit, Van Crombrugge zag zijn netten trillen. KVM bleef dreigen via Schoofs en Storm, maar een snel tweede doelpunt bleef uit.

 

Vranckx met de tweede!

Vrancken posteerde Vranckx in de aanvalslinie en dat zou renderen. Dé kans op de twee-nul  had Aster Vranckx even later aan de schoen toen hij na een fraaie beweging Zulj achterliet en centraal mocht trappen. Het jeugdproduct van KVM keilde echter nog hard over.

Ook kansen van – opnieuw – Vranckx en Schoofs gingen er maar niet in. Tot de bedrijvige Vranckx zeventien minuten voor het einde het AFAS Stadion aan het dansen zette. Op een hoekschop draaide hij binnen: 2-0!

 

Eindelijk die 3 verdiende punten!

Vercauteren probeerde met de inbreng van Pjaca en Bakkali nog wat diepgang te creëren in de hoop dat er toch een doelpunt uit de lucht zou vallen, maar Castro beleefde uiteindelijk een rustige avond. En zo pakt KVM een deugdoende thuiszege en komt het op 37 punten in het klassement.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Castro, Bijker, Swinkels, Hairemans (89’ Vanzeir), De Camargo (83’ Togui), Storm (77’ Tainmont), Van Damme, Schoofs, Peyre, Kabore, Vranckx

RSC Anderlecht: Van Crombrugge, Kompany, Vlap (61’ Pjaca), Cobbaut, Zulj, Joveljic (73’ Bakkali), Luckassen, Amuzu, Sambi Lokonga, Doku, Murillo

Doelpunten:48’ Hairemans (1-0), 73’ Vranckx (2-0)

Gele kaarten: 17’ Doku, 44’ Doku, 60’ Van Damme

Rode kaarten: 44’ Doku

Scheidsrechters: Visser (REF), Nijssen (AR1), De Weirdt (AR2), De Cremer (4OFF), Vergoote (VAR1), Hillaert (AVAR), Van Esch (RO1)

Toeschouwers: 16.500