Terug 15 februari 2020

KV Mechelen - RSC Anderlecht: “We hadden duidelijk honger naar de drie punten”

De eerste Mechelse overwinning van 2020 is een feit! Malinwa speelde Anderlecht helemaal weg tijdens de tweede helft. Vooral jonkies Vranckx en Kabore speelden een geweldige wedstrijd. “We wilden ons publiek niet teleurstellen”, reageren de spelers.

Geoffry Hairemans: “We zijn vol voor de drie punten gegaan”

“Heel wat emotie op het einde, eindelijk kunnen we nog eens winnen. Voor de rust was het heel moeilijk. We konden maar moeilijk uitvoetballen en speelden vooral op onze eigen helft. Weinig rust in het spel, dan weet je dat het af en toe gevaarlijk kan worden.”

“Tijdens de tweede helft komt Anderlecht met 10 man te staan, dan ga je automatisch ook beter voetballen. Verdedigend zat het wel steeds goed. We hebben de hele wedstrijd niet veel weggegeven. We wisten dan ook dat het vandaag erop of eronder was.”

“We wilden ons publiek niet teleurstellen en we zijn vol voor de drie punten gegaan. Het werd ook tijd, we kregen de laatste tijd veel kritiek. We hadden duidelijk honger en dat heeft alleen maar geholpen. We wilden ze absoluut thuis houden, in de tweede helft hebben we dat duidelijk laten zien.”

Bram Castro: “Vooral de manier waarop we winnen doet deugd”

“Deze overwinning doet deugd, vooral ook de manier waarop we winnen. De vorige wedstrijden – behalve op Cercle – waren ook niet slecht. Maar hier konden we het wel afmaken. Daarom doet het zo’n deugd vandaag. De clean sheet neem ik er graag bij, liever zo’n rustige wedstrijd dan in een schietkraam staan.”

 

“Alle complimenten ook aan Aster Vranckx. Hij heeft vandaag laten zien dat hij ongelofelijk goed kan voetballen en uitzonderlijke talenten heeft. Om op 17-jarige leeftijd zo’n prestatie neer te zetten is knap. Hij is nog jong, dus er wacht hem nog een mooie carrière.”

Aster Vranckx: “Kan me geen mooier moment voorstellen”

“Het is fantastisch om hier te scoren, zeker in eigen huis. We hebben dat zeker en vast verdiend. Ik hoop dat ik in de toekomst nog veel meer doelpunten kan maken. De coach had op voorhand gevraagd om zo veel mogelijk te infiltreren, dus dat heb ik gedaan. Vorige week een assist, nu dit. Ik kan me geen mooier moment voorstellen.”

“Ik ben ook blij om de volledige wedstrijd te spelen. Mijn enkel is nog steeds wel dik van alle trappen die ik heb gekregen. Uiteindelijk is het allemaal gelukt, zoveel te beter. We moeten op deze goede prestatie verder gaan. Volgende week is er een nieuwe match en zijn we deze vergeten.