Terug 20 oktober 2019

KV Mechelen - R. Antwerp FC: Mechelen klopt Antwerp na vroege achterstand

Met KV Mechelen tegen Royal Antwerp stond dé Antwerpse derby op het programma. Antwerp scoorde al vroeg in de wedstrijd, maar via Peyre en De Camargo kwam Malinwa in de slotfase van de eerste helft op voorsprong. Vanlerberghe zette na een knappe counter in de laatste minuut de 3-1 eindscore op het bord.

Het beloofde een spannende derby te worden in het uitverkochte AFAS stadion. Beide Antwerpse teams stonden met zeventien punten op een gedeelde vierde plaats. Antwerp speelde wel één wedstrijd minder door zijn Europa League-wedstrijden.

Ondel luid gejoel van de supporters kwam Mechelen met het eerste gevaar. Een goede voorzet van Vanlerberghe bereikte Togui. De Ivoriaan dook tussen de Antwerpse verdedigers en schoot naar doel, maar zijn volley ging enkele meters over de kooi van Bolat.

Antwerp meteen gevaarlijk

Aan de overkant reageerde Antwerp met een reuzenkans. Lamkel Ze ging op rechts voorbij Corryn en legde af tot bij Refaelov. Een opgelegde kans, maar Refaelov schoot onbesuisd over. Meteen daarna stormde Lamkel Ze opnieuw op Thoelen af. Hij tikte de bal voorbij de Mechelse goalie en ging meteen neer. Scheidsrechter Van Driessche moest er niets van weten en bestrafte met geel.

Mechelen was niet onder de indruk. De Camargo zorgde meteen voor Mechels gevaar. Hij deed enkele overstapjes en haalde uit, maar Buta blokte zijn schot af. Kaya nam de afgevallen bal ambitieus meteen op de volley, maar zijn schot ging zo’n twee meter naast.

Na een kleine twintig minuten waren het de bezoekers die de score openden. Lamkel Ze zette Coopman alleen voor doel. Die legde onzelfzuchtig af tot bij Mbokani, die de bal maar binnen moest lopen: Antwerp op voorsprong.

Malinwa op voorsprong

Met nog een kleine tien minuten op de klok zette Mirallas met een lange bal Coopman alleen voor Thoelen. Corryn was goed teruggekomen en met een sliding uit het boekje wist hij Coopman de bal nog te ontfutselen. Sterk verdedigd en Malinwa kwam goed weg.

Vlak voor de rust wist Mechelen onder de druk uit te komen. Kaya vond vanop rechts met een knappe voorzet het hoofd van Peyre, die hard voorbij Bolat kopte. Meteen daarna kon ook De Camargo een voorzet van Storm voorbij de Antwerpse goalie koppen. Op vijf minuten tijd stond Mechelen op voorsprong.

Malinwa kwam scherp uit de kleedkamer. Een voorzet van Storm kwam net te hoog voor het hoofd van De Camargo. Even later kunnen ook Togui en De Camargo net niet aan een voorzet van Kaya. Ondertussen kroop de frustratie wat meer in het spel bij Antwerp: Mbokani kreeg geel voor natrappen op De Camargo.

Slordige tweede helft

Het vervolg van de tweede helft was langs beide kanten rommelig en de grote kansen bleven uit. Antwerp kwam een paar keer aankloppen, maar kon Thoelen amper aan het werk zetten. Malinwa counterde dan weer te slordig om de score aan te dikken.

In de laatste tien minuten kreeg Antwerp nog een vrije trap net buiten de Mechelse zestien. Mirallas trapte hard in de muur en ook Refaelov kreeg zijn schot niet door het pak. Even later hield de Mechelse defensie opnieuw goed stand door een schot van Arslanagic af te blokken.

Vanlerberghe doet boeken toe

In de laatste minuten deed Antwerp er alles aan om nog gelijk te maken. Alle witte shirts stonden voorin, maar de pass van Refaelov was te kort. Mechelen counterde vlijmscherp en strafte meteen af: Vanlerberghe poeierde het leer in de verste bovenhoek en verzilverde de drie punten voor Malinwa!

Wedstrijddigest

Opstelling KV Mechelen: Thoelen; Van Cleemput, Peyre, Bateau, Bijker; Vanlerberghe, Van Damme, Kaya (88′ Hairemans); Storm (85′ Tainmont), Togui (75′ Bijker), De Camargo.

Opstelling Royal Antwerp FC: Bolat; De Laet (79′ Baby), Arslanagic, Hoedt, Buta; Haroun, Coopman (56′ Gano), Refaelov; Lamkel Zé, Mirallas (84′ Benson), Mbokani.

Doelpunten: 19’ Mbokani (0-1), 40’ Peyre (1-1), 45′ De Camargo (2-1), 90′ Vanlerberghe (3-1)

Gele kaarten: 6’ Lamkel Zé, 33’ Mirallas, 52’ Mbokani, 58’ Kaya, 64’ Van Damme, 89′ De Camargo

Rode kaarten: /

Scheidsrechters: Van Driessche, De Neve, Montery, Alen

Toeschouwers: 16.500