Terug 20 oktober 2019

KV Mechelen - R. Antwerp FC: Trainersbabbel

Wouter Vrancken was bijzonder tevreden met de wedstrijd van zijn team tegen de Great Old. “Wij zijn geen team van elf spelers, maar één grote groep die wil winnen. Ik ben een fiere coach.”

 

Tevreden was hij wel, die Wouter Vrancken. Hij zag dan ook zijn team een knappe prestatie neerzetten en in de stand over Antwerp springen.

Vrancken: “Ik denk dat we een goede wedstrijd spelen. Mijn spelers hebben exact uitgevoerd waar we deze week op gefocust hebben. Ook op vlak van positie: Storm en Kaya bleven bijvoorbeeld meer centraal spelen, want we wilden uit de mandekking van Antwerp blijven.

Zo konden we los aan de bal komen en dat liep vrij goed. Daarnaast wilden we centraal alles dichthouden. In de eerste helft hadden we wat problemen op de kant van Buta. Dat hebben we bijgesteld tijdens de rust.”

 

KVM pakte de drie punten, al had het daarvoor een stevig overlevingskwartier nodig op het einde van de wedstrijd.

“Ook al heeft Antwerp met hun fysiek vermogen alles of niets gespeeld op het einde: we winnen verdiend. Daar hebben we laten zien dat we voor elkaar door het vuur willen gaan,  dat we duels winnen, dat we bij de tweede bal zitten.”

 

Ook de invallers konden op complimenten van de coach rekenen.

“Chapeau voor de invallers: zij hebben komen met de zelfde mentaliteit in als de elf op het veld. Ook Geoff (Hairemans): hij bracht rust aan de bal en dat zorgde voor het extra verschil op het einde. Ik ben fier op wat iedereen gebracht heeft.”

 

En daar staat Malinwa dan: aan de top van de linkerkolom met nu al twintig punten.

“Ik ben verrast en tegelijk ook niet verrast. Het is misschien cliché: maar voetbal is een teamsport. Als iedereen op het veld staat met hetzelfde idee dan kan je veel realiseren. Als individu kan je wel eens een wedstrijd winnen, maar niet kampioen spelen of een reeks neerzetten. Als we dit elke week kunnen laten zien dan zullen veel ploegen het moeilijk hebben tegen ons.”

 

We hebben voor vorige wedstrijd op Eupen benadrukt dat het belangrijk is om gefocust aan alle wedstrijden te beginnen. Vorig jaar hebben we gevochten als leeuwen om die promotie binnen te rijven. Dat laten schieten als je nu te gemakzuchtig aan een match in 1A begint, dat zou zonde zijn. Mijn groep heeft laten zien dat ze gretig blijven.”

 

Geoffry Hairemans begon op de bank tegen zijn ex-club. Geen gemakkelijke keuze zo lijkt ons.

“Het is nooit leuk om tegen iemand te zeggen dat hij niet mag starten. Maar ik heb met hem gepraat en mijn argumenten uitgelegd. En kijk: hij valt gretig in en brengt net datgene wat we nodig hebben.

We zijn geen team van elf spelers hé. Arjan, Rob, Gustav, ze zijn allemaal belangrijk voor onze manier van spelen. Als je hun afwezigheid dan zo kan opvangen: geweldig.”