Terug 20 oktober 2019

KV Mechelen - R. Antwerp FC: “De supporters geven alles, dus wij doen dat ook”

KV Mechelen heeft de gouden drie punten tegen Antwerp te pakken. Mechelen staat nu alleen op de vierde plaats en kijkt positief vooruit. Ook de supporters speelden volgens de spelers een belangrijke rol in de overwinning.

Thibault Peyre: “Supporters geven alles, dus wij doen dat ook”

“Het was ontzettend belangrijk om vandaag te winnen. In het begin van de wedstrijd hadden we het moeilijk, daarna ging het al wat beter. Het was vandaag niet de mooiste overwinning, maar ze was zeker van goudwaarde.”

“We hebben de wedstrijd na een tegenslag opnieuw in handen genomen. Dat hebben we tegen Cercle of Genk ook gedaan. We hebben alles gegeven. Met de hulp van het thuispubliek gaat een stuk makkelijker.”

“De supporters zingen de longen uit hun lijf en gaan met heel hun hart, daarom moeten wij dat ook doen. We hebben de wedstrijd vooral dankzij hen gewonnen. Die derde goal was een echte verlossing.”

Hairmans: “Pluimen voor beide supportersgroepen”

“Het is raar om tegen mijn ex-ploeg te spelen, maar ik ben vooral heel blij met de drie punten. We hebben de overwinning ook aan de supporters te danken. De sfeer was schitterend, we moeten pluimen geven aan de Mechelse én de Antwerpse supporters. Ik kon van de twee partijen genieten.”

“Ik ben nu in Mechelen, dan is het leuk om met deze ploeg te winnen. Ik kon na de wedstrijd ook met de supporters gaan vieren. Dit is voor mij mijn job en ik ben heel blij met de drie punten. Ik ben eerst het thuispubliek, de Mechelse fans gaan bedanken voor de steun, maar wilde toch even ook bedankt zeggen tegen de Antwerpfans.”

Onur Kaya: “Zo bouwen we een thuisreputatie op”

“Dit zijn voor ons drie belangrijke punten. We winnen hier vandaag tegen een ploeg die normaal gezien Play Off 1 kunnen spelen. We wisten dat we bovenaan zouden blijven met deze overwinning. Daar hebben we alles voor gegeven.”

“De vroege goal was een opdoffer, maar we hebben getoond dat we genoeg volwassen voetballers hebben in de ploeg die tot het einde willen doorgaan. Daarom was de overwinning van vandaag dik verdiend. Antwerp maakte het ons moeilijk tijdens de tweede helft, maar we zijn daar goed mee omgegaan.”

“Wij hebben de supporters nodig, en zij hebben ons ook nodig. Als de fans zien dat we ons werk doen, dan staan ze achter ons. We proberen ze dan ook niet teleur te stellen. Dankzij hen bouwen we ook een thuisreputatie op, waardoor we het elke ploeg moeilijk kunnen maken.”