Terug 20 december 2019

KV Mechelen - KV Oostende: Storm zorgt voor de bevrijding voor KVM (1-0)

KV Mechelen won haar laatste thuiswedstrijd van 2019 tegen KV Oostende. Nikola Storm kroonde zich tot matchwinnaar door twintig minuten voor het einde de 1-0 tegen de touwen te knallen.

 

KVO nam in de beginminuten het initiatief, maar het was wel Malinwa dat de eerste grote kans versierde. Van Cleemput zette het leer voor, Storm knalde op een zwevende Ondoa.

Aan de overzijde moest de thuisploeg wel uitkijken toen de vinnige Akpala de zestien in dook en de eerste paal probeerde te bereiken. Peyre verdedigde echter scherp.

 

Weinig kansen, beste wél voor Storm

KVM had het lastig om doelman Ondoa te bereiken: de bezoekers zetten een stevige organisatie neer en drukten snel bij Mechels balbezit. Net voor het halfuur kreeg Engvall op een snelle tegenstoot wel de bal tot bij Storm, Ondoa redde opnieuw.

 

Geen doelpunt voor de pauze

Malinwa kwam in het laatste kwartier van de eerste helft iets beter in de partij. Kaya en co zochten geduldig naar ruimte en openingen, maar grote kansen… nee, die zagen we niet. De nul-nul bleef dan ook op het scorebord bij de koffiepauze.

 

Togui en net niet

In het tweede bedrijf probeerde KVM meteen meer diepgang te creëren. Togui mikte in het zijnet, op een voorzet van diezelfde Togui was Engvall enkele haren te kort om binnen te koppen.

Voor de andere kooi werd het even heet toen Peyre een gevaarlijke voorzet vlak voor de neus van Sakala net over keilde.

 

Storm met de 1-0!

Coach Vrancken greep twintig minuten voor affluiten naar zijn invallers De Camargo en Schoofs om een doelpuntje te forceren. Dat viel even later: Van Damme lanceerde met een geweldige crossbal Storm. Het nummer elf van KVM kapte en draaide het leer binnen aan de eerste paal.

 

Spanning tot de 94ste minuut

En zo ging KV Mechelen het slot in met een verdiende voorsprong. Bijna viel de gelijkmaker via Sylla, maar Thoelen redde randje doellijn. Zeven minuten voor tijd had Hairemans alle spanning kunnen wegnemen toen Storm lekker voorzette. Geoffke kon de bevrijdende twee-nul net niet binnenwerken. Eerder riep al wat geel en rood was om een strafschop voor de neergehaalde Storm, maar scheidsrechter Smet en de VAR wezen niet naar de stip.

Zo bleef het spannend en nagelbijten tot het eind. Niemand was de vorige thuismatchen met teleurstellend slot vergeten. Een heerlijke “oef” gonsde dan ook door het AFAS Stadion toen scheidsrechter Wim Smet de wedstrijd afblies en KVM verdiend de drie punten thuishield.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Bijker, Swinkels (67’ Schoofs), Kaya (77’ Hairemans), Togui (65’ De Camargo), Storm, Van Damme, Engvall, Peyre, Vanlerberghe

KV Oostende: Ondoa, Faes, Milovic, Sakala, Neto (77’ Boonen), Palaversa, Akpala (35’ Sylla), Vargas (63’ Vandendriessche), Hjulsager, Ndenbe, Bataille

Doelpunten: 70’ Storm (1-0)

Gele kaarten: 45’ Vanlerberghe, 58’ Bijker, 83’ Hjulsager, 83’ Engvall

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Smet, Gilon, Devriese, Vermeiren, Vergoote, Vanyzere, Claes

Toeschouwers: 15.619