Terug 20 december 2019

KV Mechelen - KV Oostende: Trainersbabbel

Na een maand zonder zege kon Malinwa vanavond nog een keer proeven van de overwinning. Nikola Storm zorgde diep in de tweede helft voor de bevrijdende 1-0. Een gouden doelpunt, want het zorgde meteen voor drie belangrijke punten. Coach Wouter Vrancken zag hoe zijn ploeg groeide in de partij en de verdiende drie punten in Mechelen hield.

Vrancken: “Onze eerste helft was niet top. De wil was er wel, maar in de flow van de laatste weken lukte het ons niet om vlot te combineren. Dat was mede de verdienste van de bezoekers die kort op onze man in balbezit zaten. Ik kan me voorstellen dat de neutrale toeschouwer het een saaie eerste helft vond. Beide ploegen kwamen amper tot kansen en er zat te weinig durf in ons spel. Na de pauze voelde je ons groeien in de partij. We begonnen steeds beter te spelen en het geloof kwam terug in het team. Gelukkig volstond één doelpunt om de drie punten thuis te houden.”

De Mechelse leermeester had nog een woordje voor de VAR, maar keek toch vooral naar zijn eigen team. Een team dat een prachtig jaar 2019 heeft doorgemaakt: kampioen, bekerwinnaar en een prachtige heenronde bij de terugkeer op het hoogste niveau.

Vrancken: “Dat we geen strafschop kregen bij de fase op Storm, kan ik niet begrijpen. We speelden vandaag niet onze beste partij van 2019, maar ik ben ontzettend blij voor mijn jongens dat we met dit positieve gevoel het jaar 2019 in eigen stadion kunnen afsluiten. Het was een fantastisch jaar:  we werden kampioen, we wonnen de beker en stonden op het einde van de heenronde mee bovenaan het klassement in eerste klasse. De laatste weken liep het moeizamer en dan doet het extra veel deugd om vandaag in schoonheid af te sluiten. Ik wil mijn jongens proficiat wensen voor wat ze in 2019 allemaal hebben gerealiseerd. Nu wacht er ons nog één taak voor de riem er even af kan.”