Terug 7 december 2019

KV Mechelen - KV Kortrijk: De Camargo houdt punt thuis

KV Mechelen moest zaterdagavond genoegen nemen met een punt. Na een kansloze eerste helft versierde Malinwa genoeg mogelijkheden op een openingstreffer, maar het was een efficiënt Kortrijk dat via invaller Ezekiel een kwartier voor het einde op voorsprong kwam. Die andere invaller Igor De Camargo sleepte voor de thuisploeg even later een punt uit de brand.

 

Malinwa begon de eerste minuten met veel diepgang. Engvall en Storm probeerden de vrije man in de zestien te zoeken, al zag KVK-goalie Jakubech niet meteen een bal op hem afkomen. KV Kortrijk zette nadien een stevige organisatie neer en gaf de thuisploeg nauwelijks ruimte tot combineren. Kansen zagen we nagenoeg niet.

Net voor het halfuur zorgde Storm twee keer voor wat animo. Zijn eerste poging verdween via een bezoekend been over de kooi van Jakubech, zijn tweede was wel tussen de palen, maar vloog pal op de KVK-doelman.

Nee, verwarmen aan doelpogingen konden we ons niet in de eerste helft. Vlak voor de pauze kon Swinkels in de zestien uithalen, maar hij keilde hard over. Togui versierde op slag van rusten wel een grote kans, hij kopte de vrije trap van Kaya naast.

Bijker knalt, Jakubech redt

Wouter Vrancken wisselde bij de pauze Corryn voor Bijker en zag zijn invaller meteen Jakubech aan het werk zetten. De doelman hield met een karpersprong de openingsgoal uit zijn netten.

Malinwa versierde meer openingen en dook ook gevaarlijk in de bezoekende zestien, maar het miste precisie om die laatste bal tussen de palen te krijgen.

 

 

Uitkijken voor de bezoekende prik

KV Mechelen moest uitkijken naar die zeldzame prikken van Kortrijk. Met de wedstrijden tegen STVV en Charleroi in het achterhoofd moest het ten alle tijden een zelfde scenario vermijden. Bijna was het zover toen de pas ingevallen Ezekiel alleen voor Thoelen op de KVM-goalie besloot.

Aan de overzijde was het dan weer Van Damme die de 1-0 op het bord had moeten zetten. Hij kon alleen inkoppen op een hoekschop, maar zette het leer naast.

Geen 1-0, wel 0-1

KV Mechelen verdiende ondertussen een doelpuntje, maar het leer wou niet tegen de touwen. Doelman Jakubech kwam met de vuisten tussen, Van Damme mikte in de rebound op een Kortrijkzaan.

KVK bleek dan weer heel efficiënt, want invaller Ezekiel scoorde veertien minuten voor het einde wel de nul-één. Centraal voor Thoelen zette hij de KVM-verdediging iets te simpel in de wind.

Igor meteen met de 1-1!

KVM reageerde meteen gevat en via een kwieke De Camargo verdween de gelijkmaker luttele minuten later in het doel. En zo maakte weer een invaller het verschil.

De meer dan 15.400 Malinwa-supporters hoopten op meer en De Camargo probeerde het even voor het einde opnieuw, maar Jakubech lag in de weg. Zo moest KVM genoegen nemen met een punt.

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Peyre, Swinkels, Corryn (46’ Bijker), Van Damme, Schoofs (72′ Vanlerberghe), Kaya, Storm (66′ De Camargo), Engvall, Togui

KV Kortrijk: Jakubech, Golubovic, Kagelmacher, Azouni, Mboyo, Hornby (60’ Ezekiel), Kagé (68’ Stojanovic), Lepoint (83’ Ocansey), De Sart, D’Haene, Tuta

Doelpunten: 76’ Ezekiel (0-1), 78’ De Camargo (1-1)

Gele kaarten: 52’ Kagelmacher, 54’ Azouni, 75’ D’Haene

Rode kaarten:

Scheidsrechters: De Cremer (REF), Vandecauter (AR1), Becquet (AR2), Pirard (4OFF), Put (VAR1), De Weirdt (VAR2), Van Esch (RO1)

 

Toeschouwers: 15.430