Terug 3 augustus 2019

KV Mechelen - KRC Genk: 3-1

Malinwa stuurde landskampioen KRC Genk met 3-1 naar Limburg. Na een heerlijke wedstrijd waarin KVM een collectief sterke prestatie neerzette en zijn momenten in het slot pakte, staat stamnummer 25 met zes op zes aan de leiding. 

 

KV Mechelen begon vinnig aan de wedstrijd onder impuls van de kwieke Storm en Engvall. De landskampioen had het lastig en doelman Coucke moest vroeg onheil voorkomen.

Bij de eerste tegenprik van de bezoekers haalde Thoelen dan weer opgelucht adem omdat Nyrgen centraal op hem besloot.

Togui met de 1-0!

Aan de overzijde deed William Togui de netten wél trillen. Hij deed het AFAS Stadion ontploffen met een rake kopbal na een lekkere actie van Engvall op links. Verdiend voor de mannen van Vrancken, dat zeker.

Van Damme geblesseerd

De Mechelse coach moest luttele minuten later gedwongen wisselen: Van Damme blesseerde zich en kon niet meer verder. KV Mechelen bleef echter geïnspireerd en met veel energie voetballen. Coucke had zijn handen vol, maar hield de 1-0 op het bord.

Wat later riep het hele stadion om een strafschop, maar na VAR-beraad besliste scheidsrechter Van Driessche het spel gewoon te hervatten en niet te fluiten voor hands.

 

1-1 op slag van rust

Genk herstelde het evenwicht en kwam ook dichtbij de gelijkmaker. Thoelen redde met een heerlijke save een schot van Paintsil.

Zo leken we met de 1-0 voorsprong voor de thuisploeg te gaan rusten tot Samatta in de laatste seconden van de extra tijd Thoelen kansloos liet. Net op dat moment stond Malinwa met tien nadat swinkels voor verzorging naar de kant was.

 

Genk kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en probeerde – met de wissel Hagi voor Nyrgen – Malinwa tegen het eigen doel te drukken. Dat leverde kansen op voor Dewaest en Paintsil, maar Thoelen was bij de pinken. 

KVM zelf kwam piepen met kansen voor Kaya en Togui die beiden naast besloten. En zo kon de wedstrijd nog alle kanten uit. 

Wat een 2-1!

Dertien minuten voor tijd rolde Malinwa de Genkse defensie even fijntjes op. Van Cleemput werd netjes vooruitgestuurd, Schoofs zorgde voor een heerlijk hakje, Engvall voor het zeemzoete doelpunt in de linkerbenedenhoek.

En Igor maakt het helemaal af

Het feestgedruis op de Mechelse banken ging enkele minuten later nog wat decibels de hoogte in toen invaller Igor de Camargo, uitgerekend hij tegen zijn ex-club, de 3-1 voorbij doelman Coucke plaatste. 

KRC Genk reageerde meteen via Odey, maar daar stond, jawel, Yannick Thoelen weer paraat. Met een reflex haalde hij het leer uit zijn doelkader.

Malinwa begint zowaar met een mooie zes op zes aan de competitie en mag vrijdag ontspannen als leider het Anderlecht van Vincent Kompany gaan bekampen.

 

 

Wedstrijddigest: 

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Swinkels, Peyre, Bijker, Kaya, Schoofs, Engvall (80′ Bateau), Van Damme (18′ Corryn), Togui (73′ De Camargo), Storm

KRC Genk: Coucke, Dewaest, Ito (74′ Benson), Heynen, Samatta, Paintsil (82′ Odey), Nygren (46′ Hagi), Uronen, Berge, Maehle, Cuesta

Doelpunten: 14′ Togui (1-0), 45′ Samatta (1-1), 77′ Engvall (2-1), 79′ De Camargo (3-1)

Gele kaarten: 60′ Engvall

Rode kaarten: —

Scheidsrechters: Van Driessche, Monteny, Vandecauter, Vermeiren

Toeschouwers: 15.072