Terug 3 augustus 2019

KV Mechelen - KRC Genk: Trainersbabbel

Wat een terugkeer naar de Jupiler Pro League! Na de overwinning op het veld van Zulte Waregem van vorige week, moest landskampioen Racing Genk vanavond met nul punten terugkeren richting Limburg. “Show them who we are”, nam geelrood van bij de aftrap letterlijk op. Een gretige thuisploeg legde er drie in het mandje tegen de best voetballende ploeg van vorig seizoen. Een trotse Wouter Vrancken zag het allemaal graag gebeuren.

Vrancken: “Ik ben enorm trots op deze groep en de prestatie die ze vanavond hebben geleverd. We stonden goed in de organisatie en konden een blok creëren waar Racing Genk geen antwoord op vond. Zelf vonden we de balans tussen balbezit en omschakeling. Op deze manier kunnen we veel tegenstanders pijn doen.”

Twee weken geleden moest Malinwa nog het onderspit delven tegen Racing Genk in de Supercup. Hoe gemakkelijk het toen liep voor blauwwit, zo moeilijk hadden ze het vanavond met een gretige thuisploeg.

Vrancken: “De Supercup was achteraf bekeken het ideale scenario om de groep te laten inzien hoe het niet moest. We speelden toen veel te afwachtend, we waren te braaf in de duels en lieten Racing Genk voetballen. Als je dan ziet met welke gretigheid we vandaag voor de dag komen, kan ik enkel maar enorm trots zijn. Met de formule van vanavond hebben we ons vorig jaar tot kampioen gekroond van 1B. Vanavond hebben we laten zien dat we onze plek in 1A waard zijn. Een overwinning tegen een sterke landskampioen, moet mijn jongens een boost geven.”