Terug 3 augustus 2019

KV Mechelen - KRC Genk: Reacties

KV Mechelen hield vanavond de punten thuis tegen landskampioen KRC Genk en mag spreken van een perfecte start van het nieuwe seizoen.

LUCAS BIJKER: “GOEDE START DOORTREKKEN”

Lucas Bijker: “Als je ziet hoe slecht onze start vorig jaar was en nu pakken we zes op zes tegen Zulte Waregem en Genk. We hebben als team laten zien dat we onze plaats in 1A zeker verdienen. Twee weken geleden toonden we misschien te veel respect voor Genk, maar vandaag stonden we er vanaf de eerste minuut. Onze eerste helft was erg goed. Na de rust moesten we misschien iets meer achteruit, maar we hebben amper iets weggegeven. We hebben keihard gewerkt, kregen kansen en maakten mooie doelpunten. Vanavond kan niemand iets aanmerken op onze overwinning. Na twee wedstrijden hebben we zes punten en we moeten proberen deze lijn door te trekken.”

IGOR DE CAMARGO: “VERDIENSTE VAN DE HELE GROEP”

Igor De Camargo: “We zijn vandaag agressief gestart en we meteen hoog druk gezet. Dat is ook nodig want anders begint Genk de bal rond te spelen en dan wordt het heel moeilijk. Nu kwamen ze niet in hun spel en dat was onze bedoeling. We hebben zelf ook mooi voetbal op de mat gebracht. We hebben verdiend gewonnen en deze drie punten zijn de verdienste van de hele groep. De sfeer in het stadion was geweldig. Je merkt aan alles dat dit publiek naar eerste klasse snakte. De twee zeges hebben ervoor gezorgd dat we vertrouwen getankt hebben en het is leuk om op deze manier naar Anderlecht te trekken. Niets moet, alles kan. Of ik zelf meer zou willen spelen? Je wilt als voetballer natuurlijk altijd spelen, maar dat is de keuze van de coach. Gustaff is een erg goede spits, dat heeft hij al vaak bewezen. IK ben blij dat ik vandaag toch ook mijn steentje kon bijdragen aan de overwinning.”

NIKOLA STORM:AUTOMATISMEN ZITTEN ER NOG IN”

Nikola Storm: “Na de wedstrijd van vorige week, stonden we met zelfvertrouwen aan de aftrap. De manier waarop we vandaag speelden, hadden misschien niet veel mensen verwacht. De coach had een plan en dat klopte. We hielden ons allemaal perfect aan onze opdracht. De automatismen van vorig jaar zitten er nog in en daar bouwen we op verder. Twee weken geleden was het niet goed tegen Genk, maar nu liep het helemaal anders. Vanaf de eerste minuut namen we de wedstrijd in handen. De mentaliteit in de groep is top. Iedereen werkt voor iedereen. Nu trekken we met zes op zes naar Anderlecht. We zien wel hoe het loopt. Het zal niet makkelijk worden, maar elke match moet gespeeld worden.”