Terug 7 maart 2020

KV Mechelen - KAS Eupen: Trainersbabbel

KV Mechelen geraakte thuis niet voorbij een stug Eupen. De kansen die KVM kreeg, werden niet voldoende omgezet in doelpunten en het werd 1-1.

Vrancken:”We stonden verdedigend goed, zetten hoge druk,… Alles verliep eigenlijk volgens plan. In de eerste helft kwam Eupen er helemaal niet uit.
Er was maar één ploeg die wou voetballen vandaag. Als je ziet dat de bezoekende doelman van minuut 1 al tijd aan het rekken is, dan weet je met welke intenties ze naar Mechelen gekomen zijn. Maar dat is natuurlijk hun goed recht. Ze dachten weinig aan voetballen en maakten veel fouten. Wij hebben ons daar mentaal proberen over te zetten en dat is vrij goed gelukt, maar we hebben onze kansen niet voldoende afgewerkt en we hebben verdedigend één fout gemaakt. Dat is natuurlijk frustrerend. Anders hadden we deze match gewoon binnengehaald. Qua ingesteldheid ben ik fier op de groep want de jongens zijn blijven pushen tot de laatste minuut. Ik ben trouwens ook van mening dat we in de slotfase nog een penalty verdienden na een duidelijke duw in de rug van Aster, maar de spelleiding had dat blijkbaar anders gezien…”

Volgende week kunnen Mechelen en Genk in een onderling duel uitmaken wie in de top zes eindigt.
Vrancken: “Aangezien Genk vanavond won, ging het volgende week sowieso ‘een finale’ zijn, maar we hadden wat meer voorsprong kunnen hebben én we hadden Anderlecht kunnen uittellen. Het is een prestatie op zich dat we volgende week nog alles in eigen handen hebben met het oog op PO I. We zullen er vol voor gaan en we zien wel waar we stranden. Voor de wedstrijd zal het leuk zijn dat beide ploegen moeten winnen. Of we gefrustreerd zullen zijn als we het niet halen? Neen. Vier matchen na de winterstop was er geen sprake meer van KV Mechelen, maar een paar weken later stonden we er terug.  Als je ziet welke weg de spelers hebben afgelegd is dat een prestatie op zich, maar er is natuurlijk geen enkele speler die daar tevreden mee is. Iedereen wil die zesde plaats pakken.”