Terug 30 augustus 2019

KV Mechelen - Excel Mouscron: 2-2 (eindstand)

KV Mechelen had na 90 minuten voetballen tegen Excelsior Moeskroen uitzicht op een nieuwe driepunter en de leidersplaats na doelpunten van De Camargo en Kaya in de eerste helft. Maar in minuut 92 kopte De Medina alsnog de 2-2 voorbij Thoelen. 

 

We hoorden het fluitsignaal van scheidsrechter Vergoote nog nazoomen toen Malinwa al een een stevige waarschuwing van de bezoekers kreeg. Allagui prikte het leer alleen voor Thoelen net naast het doel. Moeskroen zette de thuisploeg op de eigen helft onder druk en dat was toch even wennen voor Swinkels en co.

Bij zo’n uitbraak na voortdurend bezoekend aandringen kwam Peyre rond minuut tien net te laat op Allagui en scheidsrechter Vergoote wees resoluut naar de stip. Queiros zette zich achter de bal, maar de Porto-huurling trapte naast.

Igor met de kop

KV Mechelen putte moed uit die misser en toonde zich voor het eerst via Storm. Doelman Butez moest beide armen strekken om de 1-0 uit zijn netten te houden.

Die viel wat later toch, dit keer uit de lucht, Schoofs schilderde een hoekschop naar de eerste paal, De Camargo knikte heerlijk tegen de touwen.

 

 

Allagui hangt bordjes gelijk, Kaya meteen met de 2-1

De bezoekers waren nadien weer aan zet met enkele gevaarlijke corners, maar het was Allagui die na een snelle Moeskroense aanval de bordjes weer gelijk hing.

Het gejuich op de banken van Excelsior was echter van korte duur, want nog geen zestig seconden later rolde Vanzeir – in de basis ten nadele van Togui – de linkerflank op, Kaya was bij de pinken om de 2-1 voorbij Butez te keilen.

 

 

Swinkels in het zijnet

In de tweede helft kregen meer van een leuke wedstrijd met veel strijd, inzet en bijwijlen snelle combinaties. KVM domineerde de aanvangsfase zonder al te veel grote kansen – al had de volley van Swinkels na een hoekschop van Schoofs meer verdiend dan het zijnet.

Het bleef ook uitkijken naar de tegenprikken van de bezoekers. Een kwartier ver in de tweede helft mocht de inkomende Bakic centraal uithalen: hij knalde in één tijd hoog over.

 

Gelijkmaker in extremis

Moeskroen zocht naarmate de tijd vorderde meer het balbezit en de diepte op, KVM leek het iets moeilijker te hebben om het balletje even in eigen rangen te houden. Niet dat Thoelen veel werk had, nee, daarvoor stond de Mechelse organisatie te sterk en de bezoekende aanvalslinie iets te onscherp. Maar één rake aanval zou natuurlijk voldoende zijn om de gelijkmaker te incasseren.

 

Negen minuten voor het eindsignaal was het bijna zover. Met een broodnodige save behield Thoelen het uitzicht op de drie punten. KVM kwam er nauwelijks nog uit en moest dan maar verdedigend te zien overleven. Dat leek te gaan lukken tot Nathan Medina na de zoveelste hoge bal van Moeskroen het niets voorbij Thoelen kopte.

Zo zag KVM een unieke kans op een nieuwe overwinning en de leidersplaats voor de interlandbreak alsnog door de neus geboord.

 

 

Wedstrijddigest:

KV Mechelen: Thoelen, Corryn, Swinkels, Peyre, Van Cleemput, Schoofs, Vanlerberghe (51’ Bateau), Kaya, Storm, Vanzeir (73‘ Togui), De Camargo (85’ Tainmont)

Excelsior Mouscron: Butez, De Medina, Hocko (90’ Buatu), Olinga, Allagui, Bakic (71’ Antonov), Boya, Queiros, Pietrzak, Godeau, Osabutey (93’ Van Durmen)

Doelpunten: 19’ De Camargo (1-0), 28’ Allagui (1-1), 29’ Kaya (2-1), 92’ De Medina (2-2)

Gele kaarten: 34’ Schoofs

Rode kaarten: — 

Scheidsrechters: Vergoote, De Weirdt, Walschap, Dierick