Terug 30 augustus 2019

KV Mechelen - Excel Mouscron: Trainersbabbel

Wouter Vrancken was net zoals iedereen in het AFAS Stadion ontgoocheld met het weggeven van het gelijkspel in het slot. “In die fases komt het op details aan en als je je opdrachten niet goed uitvoert, dan wordt dat in 1A afgestraft.”

 

Vrancken: “Het eerste en het laatste kwartier was helemaal voor Moeskroen. Dat waren twee momenten dat we niet goed in de wedstrijd zaten. We kregen geen ballen in de tweede lijn en waren onrustig in balbezit.”

 

Toch bracht KV Mechelen tussen dat begin en het slot aangenaam voetbal met veel inzet.

“We hebben het tussen die twee kwartieren heel degelijk gedaan, alleen jammer dat we het niet hebben kunnen vasthouden. We laten het te ver komen met al die corners en stilstaande fases. En dan komt het op details aan.

Als je twee minuten voor het einde een doelpunt voor staat dan moet je je opdrachten blijven doen tot de fase voorbij is. Gooi die bal naar de andere kant, blijf bij je man… In 1A worden die fouten afgestraft. Ik kan dan ook volgen dat de coach van Moeskroen vindt dat een gelijkspel een correcte uitslag was, maar voor ons is het wel zo dat het zuur blijft als je het zo weggeeft.”

 

 

KVM stond op twee minuten van een voorlopige leidersplaats, al maakt die conclusie de ontgoocheling niet echt groter bij het opperhoofd van Malinwa.

“Nee. Ontgoocheling is groot omwille van het late puntenverlies, niet om het verlies van de leidersplaats. Het is de manier waarop we vandaag punten verliezen die ons dwarszit.”

 

Tot slot had Vrancken ook nieuws over de vroege wissel van Vanlerberghe in de tweede helft.

“Hij had op het einde van de eerste helft iets gevoeld aan de hamstrings. We hadden hem tijdens de rust dan ook gezegd te proberen, maar aan te geven als last bleef duren. Ik verwacht niets ernstigs, maar voor de zekerheid hebben we hem gewisseld.”

 

Bekijk hier de hele trainersbabbel dankzij Radio Reflex: