Terug 30 augustus 2019

KV Mechelen - Excel Mouscron: Reacties

Vanavond namen KV Mechelen en Moeskroen het tegen elkaar op met als inzet een plaatsje aan de kop van het klassement. Moeskroen kon in het absolute slot de gelijkmaker nog prikken en de punten werden gedeeld.

Rob Schoofs: “We hadden heel lang uitzicht op de volle buit en in de extra tijd gooien we toch nog twee punten weg. Dat is echt zuur. We hadden de wedstrijd moeten doodmaken na de rust want zo een 2-1 is altijd link. Het laatste half uur konden we de bal niet meer in de ploeg houden, ons spel was onzuiver, we wilden te snel vooruit,… We hebben het aan onszelf te danken dat Moeskroen nog gelijk kon maken. Het doet pijn dat we de winst én de leidersplaats hebben weggegooid.”

Thibaut Peyre: “Het is belangrijk dat we thuis de drie punten pakken in zulke matchen, maar dat hebben we nagelaten. Eigenlijk moeten we gewoon volwassener spelen en de derde treffer maken. De laatste twintig minuten kwam Moeskroen meer en meer opzetten zonder echt grote kansen te krijgen. In de toegevoegde tijd viel die gelijkmaker toch en dat is natuurlijk pijnlijk. Tijdens de interlandbreak kunnen we de batterijen terug opladen en kunnen de geblesseerde jongens werken aan hun terugkeer. Binnen twee weken doen we er weer alles aan om drie punten te pakken.”

Onur Kaya: “Ik ben ontgoocheld. We speelden niet op ons normale niveau. Het lukte ons moeilijk om in de match te komen. We stonden de hele tweede helft onder druk zonder echt veel kansen weg te geven. We lieten Moeskroen te makkelijk komen en gaven dan als klap op de vuurpijl nog een domme gelijkmaker cadeau. Over de hele wedstrijd bekeken was een gelijkspel wel logisch, maar het is toch zuur als dat doelpunt zo laat valt. Ik wil geen excuses zoeken, maar we missen natuurlijk een aantal jongens en het uitvallen van Jordi zorgde er voor dat we opnieuw moesten puzzelen.”

Igor De Camargo: “IK sta hier met een slecht gevoel. Ik stap elke week op het veld om te winnen en dat was vandaag niet anders. Na de rust kropen we te fel achteruit en zo brachten we onszelf in de problemen. Vandaag was het niet goed genoeg. Het was mooi geweest om te winnen en de koppositie te pakken, maar het is niet gelukt. We kijken match per match en we werken hard verder.”