Terug 1 februari 2020

KV Mechelen - AA Gent: Malinwa vergeet kansen af te maken tegen efficiënt Gent

KV Mechelen kon niet stunten tegen ploeg in vorm AA Gent. Malinwa speelde heel wat kansen bijeen, maar het ontbrak aan efficiëntie. In de eerste helft kwam Mechelen al vroeg op achterstand door een vrije trap van Bezus. Na de rust dikten David en Niangbo de score nog aan.

De sfeer was meteen gespannen voor de wedstrijd. Met een spectaculaire tifo toonde Mechelen nog maar eens wie vorig jaar de Croky Cup mee naar huis nam, al werd dat niet goed onthaald bij de meegereisde Gent supporters. Een tiental vuurpijlen werd op het veld gesmeten en het stadion werd gevuld met rook.

Thoelen mistrapt zich, KV op achterstand

Scheidsrechter Boterberg had de wedstrijd nog maar net op gang gefloten toen Gent de score opende. Bezus knalde een vrije trap vanop zo’n 25 meter naar doel. Thoelen mistrapte zich en ging kreunend van de pijn tegen de grond. 0-1 voor Gent, en de Mechelse goalie werd meteen afgevoerd.

Mechelen was niet onder de indruk van de vroege tegengoal en speelde met de neus naar voren. Eerst bracht Storm een scherpe voorzet voor doel, maar er was niemand gevolgd. Later controleerde Engvall een voorzet van Kaya in de zestien, maar schoot de bal een metertje naast. Ook wanneer Lustig niet veel later de bal tegen de hand van Ngadeu kopte, kreeg Mechelen geen strafschop. 

Mechelen bleef maar aandringen, maar de gelijkmaker kwam er voorlopig niet. Eerst kregen De Camargo en Peyre de bal niet in doel na paniek in de Gentse defensie. Later kreeg Storm nog twee kleine kansjes, maar ook die gingen er niet in. Mechelen speelde sterk, maar zonder resultaat.

David verdubbelt

Ook de tweede helft kende geen al te beste start voor Mechelen. Na 5 minuten bracht de mee opgerukte Owusu de bal voor  doel. Eerst kon Peyre een schot van Kvilitaia nog afblokken, maar David was goed aangespeeld en werkte beheerst af voorbij Castro. Opnieuw een doemstart voor Mechelen.

Aan de overzijde was Arjan Swinkels dicht bij de aansluitingstreffer. De Nederlandse verdediger was goed doorgelopen op een vrije trap van Kaya maar zijn schot ging een metertje over de kooi van Kaminski. Niet veel later zoefde ook een pegel van Van Cleemput een meter over het Gentse doel.

Storm stuit op Kaminski

Na een uur voetballen kreeg Storm een uitgelezen kans om te scoren. Engvall was goed opgerukt en stuurde zijn spitsbroer diep. Storm kapte doodeenvoudig Bezus uit en kwam oog in oog met Kaminski, maar vergat een hoek te kiezen. Zijn schot belandde hard op de borst van de Gentse goalie.

Mechelen bleef AA Gent onder druk zetten. Storm dribbelde zich een aantal keer knap door de Gentse defensie, maar Kaminski hield zijn netten schoon. Ook de ingevallen Togui kon een scherpe voorzet niet genoeg naar beneden koppen. Aan de overzijde kon Gent sinds de goal van David niet meer dreigen.

Niangbo doet de boeken toe

In de slotminuten speelde een efficiënt Gent zich eenvoudig een weg door de Mechelse defensie. Na een knappe combinatie en enkele vloeiende kapbewegingen was invaller Niangbo het eindpunt: de 0-3 eindstand was een feit. Een domper op de Play Off I droom voor Malinwa, maar volgende week vallen er tegen Cercle Brugge opnieuw 3 punten te rapen.

Wedstrijddigest

KV Mechelen: Thoelen (6′ Castro) ; Van Cleemput, Peyre, Swinkels, Corryn (81′ Tainmont); Vanlerberghe, Schoofs, Kaya; Storm, Engvall (65′ Togui), De Camargo.

AA Gent: Kaminski; Mohammadi, Ngadeu, Plastun, Lustig; Kums, Odjidja-Ofoe, Owusu; David (86′ Marreh), Kvilitaia (76′ Chakvetadze), Bezus (65′ Niangbo).

Doelpunten: 1′ Bezus 1-0, 49′ David, 90′ Niangbo 3-0

Gele kaarten: Kvilitaia (18′), Van Cleemput (22′), Kaya (45′), Schoofs (45′), Kums (53′)

Rode kaarten: /

Toeschouwers: 16.069

Scheidsrechters: Boterberg, Baillieul, Walschap, Vergoote