Terug 1 februari 2020

KV Mechelen - AA Gent: “Het ontbrak vandaag aan efficiëntie”

KV Mechelen kon het veelvoud aan kansen tegen een efficiënt Gent niet benutten. De Buffalo’s hadden dan weer aan drie grote kansen genoeg om de wedstrijd te beslissen. De spelers reageerden teleurgesteld: “Als je kijkt naar het totaalplaatje is dit een zware uitslag”.

Bram Castro: “Gent was een stuk efficiënter met de kansen die ze kregen”

“Een goed gevoel kan je hier niet aan overhouden als je 0-3 verliest. Het was ook een beetje een vreemde wedstrijd. Door alle incidenten lag de match regelmatig stil en daardoor was voetballen ook soms wat moeilijker. Als je kijkt naar het totaalplaatje is dit een heel zware uitslag.”

“Het is natuurlijk jammer dat je al snel op 0-1 achter komt, dan moet je het initiatief nemen om gelijk te maken. Dat is ons uiteindelijk niet gelukt, terwijl Gent een stuk efficiënter omsprong met de kansen die ze hadden. Al bij al hebben we goed gespeeld, maar de uitslag was niet in ons voordeel.”

“We hebben er een aantal moeilijke wedstrijden opzitten. Die konden we winnen en verliezen, maar we hebben vaak pech gehad met de uitslag. Nu komen er nog een aantal belangrijke wedstrijden aan, daarna zien we wel weer waar we staan.”

Rob Schoofs: “We hadden duidelijk het gevoel dat er meer inzat”

“Ik denk dat we meer kansen hebben gehad dan Gent. Ze scoren in de eerste minuut, maar dat kon je eigenlijk geen kans noemen. Toch is het moeilijk om met een vroege achterstand de wedstrijd weer in de hand te nemen. In de tweede helft gebeurt hetzelfde, het is moeilijk als je niet kan scoren.”

“We hebben wel goed gespeeld, zeker verdedigend hebben we bijna niets weggegeven. Zeker tijdens de eerste helft heeft Gent bijna geen enkele kans gehad. Bij ons ontbreekt het dan weer aan efficiëntie. Deze matchen kunnen het verschil maken, maar er komen er nog veel. Die zijn minstens even belangrijk.”

“Het was vooral een teleurstellende wedstrijd, omdat we duidelijk het gevoel hadden dat er meer in zat. Gent had vandaag het geluk aan hun kant, dat levert hen vandaag de drie punten op.”

Nikola Storm: “We blijven alles op alles zetten voor Play Off I”

“Het is vervelend dat je met een achterstand aan de wedstrijd moet beginnen. Maar ik denk dat we vandaag sterk gespeeld hebben. We hebben er alles aan gedaan, en toch slikken we telkens op een stomme manier een tegengoal.”

“Het klopt dat we vandaag onze kansen hadden moeten afmaken. Als ik scoor, hebben we een compleet andere match. Maar het is nu voorbij en we kijken positief vooruit naar de volgende wedstrijd. 

“We beseffen dat Play Off I moeilijker en moeilijker wordt, zeker nu Genk ook gewonnen heeft. Maar we blijven alles op alles zetten om het toch nog te halen. We bekijken alles wedstrijd per wedstrijd. Voor hetzelfde geld laat Genk volgende week punten liggen en zitten we weer met een ander verhaal.”