Terug 20 september 2019

KV Kortrijk - KV Mechelen: 2-3 (eindstand)

In een wedstrijd met twee gezichten en een hoofdrol voor de VAR won Malinwa met 2-3 in het Guldensporenstadion. Vanzeir (2x) en Schoofs zorgden voor de Mechelse ommekeer. Mboyo milderde nog vanaf de stip, maar de drie punten gingen mee naar Mechelen.

In een potig openingskwartier was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Hornby kwam schuin voor Thoelen, maar de KVM-goalie redde met de voet. Een eerste verwittiging voor geelrood dat moeite had om zich in de wedstrijd te knokken.

Hairemans net niet, Kortrijk is baas

Malinwa stak de eerste keer de neus aan het venster via Hairemans. Het nummer zeven van geelrood kon echter onvoldoende profiteren van een voorzet van Vanzeir. De thuisploeg kwam het best voor de dag, maar tot echt doelgevaar kwam het nauwelijks. Al moest Thoelen nog wel een keer plat op een poging van Stojanovic.

Stojanovic kopt KVK op voorsprong (1-0)

Na slecht ontzetten in de Kortrijkse defensie viel de bal plots voor de voet van Hairemans. De meest recente aanwinst van Malinwa kraakte zijn schot. Een dure misser voor geelrood dat enkele minuten later op achtervolgen werd aangewezen. Mboyo kreeg veel ruimte op de flank en schilderde de bal op het hoofd van de vrijstaande Stojanovic. Die twijfelde niet en kopte de 1-0 tussen de benen van Thoelen tegen de touwen. (1-0)

VAR keurt 2-0 af, Vanzeir scoort wel (1-1)

De koffie was nog niet verteerd of Malinwa leek al tegen een dubbele achterstand aan te kijken. Gelukkig voor Malinwa riep de VAR scheidsrechter Lambrechts naar het scherm. De ref keurde het doelpunt af voor voorafgaand buitenspel. Een domper voor de thuisploeg dat enkele minuten later nog een bittere pil te verwerken kreeg: Storm haalde de achterlijn en bediende Vanzeir die de gelijkmaker op het bord devieerde. (1-1)

KVM op en over KVK: Schoofs en Vanzeir zorgen voor Mechelse ommekeer (1-3)

Malinwa rook bloed en sprong zowaar op en over KV Kortrijk: Schoofs trok zich op gang, bracht zich via een bruggetje in schietpositie en krulde de bal vervolgens met de buitenkant van de voet voorbij een kansloze Bruzzese. (1-2) Het vertrouwen keerde terug en plots lukte alles langs de kant van de bezoekers. Kaya bracht Vanzeir terug voor doel en de spits toonde zijn neus voor doelpunten met een prima afwerking. (1-3) Malinwa nu echt op rozen.

VAR speelt hoofdrol in tweede helft: KVK krijgt strafschop, KVM niet

De thuisploeg zette alles op alles om het tij te keren. Corryn miskeek zich op een voorzet van de flank en raakte de bal met de arm. Na tussenkomst van de VAR bracht Mboyo de thuisploeg weer in de wedstrijd. (2-3) Aan de overkant liet scheidsrechter Lambrechts echter begaan na een duidelijke trekfout op Schoofs. Ook VAR Lawrence Visser liet begaan.

Bloed, zweet en tranen… en drie punten

De thuisploeg zette nog alles op alles in de slot, maar tot grootse reddingen werd Thoelen niet meer gedwongen. Malinwa speelde het slim en liet roodwit geen kans meer in blessuretijd. Hierdoor knoopt Malinwa weer aan met een overwinning na de nederlaag op het veld van AA Gent.

Wedstrijddigest

KV Kortrijk: Bruzzese, Golubovic, Kagelmacher, Mboyo, Ajagun (72′ Kagé), Hornby, Stojanovic (92′ Ezekiel), Van Der Bruggen (65′ Elohim), Mujakic, De Sart, D’Haene

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Bateau, Hairemans (75′ Vanlerberghe), Kaya, Storm, Schoofs, Corryn, Peyre, Vanzeir (84′ Tainmont), Vranckx (46′ Van Damme)

Doelpunten: 38′ Stojanovic (1-0), 53′ Vanzeir (1-1), 57′ Schoofs (1-2), 62′ Vanzeir (1-3), 81′ Mboyo (2-3, pen)

Gele kaarten: 18′ Bateau, 77′ Van Cleemput, 82′ Schoofs

Scheidsrechters: Lambrechts, De Weirdt, Vanyzere, Verboomen