Terug 20 september 2019

KV Kortrijk - KV Mechelen: Trainersbabbel

Een dol Mechels kwartiertje in de tweede helft was voldoende om de 1-0 ruststand uit te wissen en een veilige 1-3 op het scorebord te zetten. Even leek het nog spannend te worden na een strafschopdoelpunt van Mboyo, maar geelrood speelde de wedstrijd al bij al vrij eenvoudig uit. Malinwa had het nochtans knap lastig in de eerste helft en dat was ook coach Wouter Vrancken niet ontgaan.

Vrancken: “In de eerste helft voetbalden we in de lijn van vorige week en dat was niet goed. We zaten te ver van de bal, kwamen niet in ons spel en we moest we noodgedwongen verdedigen. Wanneer dat we dan toch de voetballende oplossing kozen, kwamen we niet verder dan het middenveld waardoor we onvoldoende vervolg konden geven aan onze acties. Verdedigend stonden we wel goed en gaven we – ondanks het balbezit en de druk van Kortrijk – relatief weinig weg.”

Over de tweede helft was de Mechelse leermeester wel tevreden en zag hij terug het KV Mechelen dat hij wil zien.

Vrancken: “Tijdens de rust heb ik gevraagd om veel meer de voetballende oplossing te zoeken, feller op de bal te zitten en door te duwen bij balverlies. We kwamen beter in de wedstrijd en je voelde de partij kantelen. We scoorden dan drie mooie doelpunten en konden zo de wedstrijd helemaal naar onze hand zetten. Ik ben ook blij voor Danté Vanzeir dat de nul van het bord is en we een moeilijke verplaatsing winnend konden afsluiten. Door mijn verleden bij KV Kortrijk ken ik nog heel wat jongens, dus ik weet uit ervaring dat het een ploeg is met veel kwaliteiten. Gelukkig voor ons konden we de punten mee naar Mechelen nemen.”