Terug 5 oktober 2019

KAS Eupen - KV Mechelen: Malinwa pakt volle buit aan de Kehrweg (0-2)

Malinwa won vanavond met 0-2 op het veld van Eupen. In een onverzorgde eerste helft keek Malinwa opnieuw tegen een rode kaart aan (Swinkels), maar vond het alsnog de weg naar de netten (Vanlerberghe, 0-1). Na de pauze werd Malinwa noodgedwongen verplicht om als blok te verdedigen en opteerde het voor de counter. Met succes, want de ingevallen Togui legde de 0-2 eindstand vast.

Coach Wouter Vrancken voerde drie wijzigingen door in vergelijking met de basiself van vorige week tegen Club Brugge. Schoofs (geschorst) en Hairemans (gekwetst aan de knie) stonden vanavond niet op het wedstrijdblad. De Camargo en Kaya namen hun plaatsen in. Bateau moest dan weer vrede nemen met een plaats op de bank ten voordele van Swinkels.

Evenwichtig openingskwartier

Op de kleine Eupense grasmat kwamen beide ploegen in het eerste kwartier niet verder dan enkele hoekschoppen. Vanzeir reageerde alert voor de kooi van De Wolf maar schoot een eerste poging over de dwarsligger. Beide ploegen hielden elkaar bij aanvang van de partij in evenwicht zonder echte kansen. Op het kwartier kapte Storm zich dan toch mooi vrij, maar zijn lage schuiver ging voorlangs.

Rood Swinkels, Vanlerberghe zet Malinwa op voorsprong (0-1)

Tot veel uitgespeelde kansen kwamen beide ploegen nauwelijks in de eerste helft. Onzuiverheden kleurden het spel langs beide kanten en erg veel viel er niet te noteren aan de Kehrweg. Tot plots scheidsrechter Verboomen – na een trap in de maag van Milicevic – een rood karton onder de neus van Swinkels duwde. Geen tussenkomst van de VAR, dus Malinwa verder met tien. Geelrood reageerde als een gewond dier en wist de score toch nog te openen voor de pauze. Een listige vrije trap van Kaya bracht Vanlerberghe in schietpositie en die vlamde Malinwa alsnog op voorsprong. (0-1)

Vanzeir out, Tainmont in

Flitsend Mechelse begin van de tweede helft. Tainmont – bij de rust ingevallen voor een bleke Vanzeir – trapte eerst in het zijnet. Een minuut later kwam Storm nog dichter bij de 0-2 met een knaller op de paal. De rebound van Tainmont leek dan toch prijs te zijn voor de bezoekers, maar doelman De Wolf duwde het schot nog net in corner. Dubbele pech voor Malinwa.

Togui schuif 0-2 binnen

Met tien tegen elf parkeerde Malinwa in de tweede helft noodgedwongen de bus en loerde op de counter. Flankaanvallers Storm en Tainmont kwamen er enkele keren goed uit, maar tot echt doelgevaar kwam geelrood nauwelijks. Tot Storm door de buitenspelval glipte en Togui de prima schuiver tegen de netten knalde. Even leek de VAR het Mechels feestje nog te verbrodden, maar na lang overleg werd het doelpunt toch goedgekeurd. (0-2)

Belangrijke driepunter voor KVM

Hoewel het een hele tweede helft met een man minder moest voetballen, nam geelrood de drie punten toch mee naar Mechelen. Eupen drukte wel, maar tot echt doelgevaar kwam het nauwelijks. Malinwa voetbalde met veel maturiteit, verdedigde als een hecht blok en prikte zelf nog een tweede tegen de touwen via de ingevallen Togui. Een deugddoende overwinning na de pandoering van vorige week tegen Club Brugge.

Wedstrijddigest

KAS Eupen: De Wolf, Koch, Penaranda, Ebrahimi (60′ Toyokawa), Bolingi, Bautista, Verdon, Gnaka (77′ Embalo), Cools, Beck (84′ Schouterden), Milicevic

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Swinkels, Kaya, De Camargo (68′ Togui), Storm (79′ Bijker), Van Damme, Corryn, Peyre, Vanlerberghe, Vanzeir (46′ Tainmont)

Doelpunten: 44′ Vanlerberghe (0-1), 72′ Togui (0-2)

Gele kaarten: 39′ Vanlerberghe, 43′ Ebrahimi, 46′ Kaya, 71′ Corryn, 85′ Van Damme, 90′ Van Cleemput

Rode kaarten: 40′ Swinkels

Scheidsrechters: Verboomen, Monteny, Di Vincenzo, Boterberg