Terug 5 oktober 2019

KAS Eupen - KV Mechelen: “Chapeau voor het hele team”

Malinwa moest net als vorige week een hele tweede helft met tien spelen na een rode kaart voor Swinkels. Geelrood kon rekenen op een goede organisatie en een uitstekende mentaliteit om de drie punten veilig te stellen.

Arjan Swinkels: “Zware sanctie, maar tevreden met driepunter”

Swinkels: “Het is een avond met gemengde gevoelens voor mezelf, al overheerst momenteel het genot van een nieuwe driepunter. Ik vond dat het een evenwichtige wedstrijd was tot ik plots het toneel moest verlaten. Ik vond het een zware straf en kon er geen vrede mee nemen. Ik hoopte nog op de VAR, maar die liet begaan. Het was zeker een fout, maar ik had helemaal niet de intentie om hem stevig te raken. Wanneer je allebei in volle sprint bent en je gaat in duel, weet je dat zo’n zaken kunnen gebeuren. Maar een rood karton voor die fase had ik helemaal niet verwacht. Het is zuur dat ik deze kaart te verwerken krijg, net op een moment dat ik terug mijn kans kreeg van de coach. Ik hoop dat de schorsing zal meevallen, maar daar heb ik zelf geen vat meer op. Verder wil ik mijn ploegmakkers nog bedanken voor de manier hoe ze het verdere verloop hebben aangevat. Chapeau aan iedereen voor deze overwinning.”

Dante Vanzeir: “Blij met de drie punten, minder met persoonlijke prestatie”

Vanzeir: “Het is fijn om met tien man toch nog de drie punten mee te kunnen nemen. Over mijn persoonlijke prestatie ben ik minder tevreden. Ik had moeite om goed in de wedstrijd te komen en wanneer het dan beter begon te lopen, moest de coach tijdens de rust noodgedwongen schuiven binnen het elftal in functie van de organisatie. Ik ben vooral blij dat we als team met een goed gevoel uit Eupen kunnen vertrekken. We zijn een sterk team en dat hebben we vanavond bewezen.”

Nikola Storm: “Leuk om beslissend te zijn”

Storm: “Dit zijn drie gouden punten. Toen de rode kaart viel, wisten we dat het nog een hele wedstrijd bikkelen zou worden. We hebben dat goed gedaan met een goede organisatie en snelle counters. Ik vind dat we heel volwassen met de situatie zijn omgegaan en konden zo drie punten uitlopen op de ploegen onderaan het klassement. Onze doelstelling is om zo snel mogelijk zekerheid te bekomen van een verlengd verblijf in eerste klasse. Waar we dan uiteindelijk zullen uitkomen, zullen we wel zien.”

Onur Kaya: “Chapeau voor iedereen”

Kaya: “Ik vond dat we niet goed gestart waren aan de wedstrijd. De slordigheden zorgden er voor dat we niet in ons spel kwamen. Na de rode kaart werden we gedwongen om compact te spelen en dat hebben we goed gedaan. De thuisploeg pompte wel voorzetten in de zestien, maar tot echt doelgevaar kwam het nauwelijks. Zelf waren we wel scherp met nog een bal op de paal en een verdiende 0-2. Klasse van heel het team.”

Jordi Vanlerberghe: “Rode kaart schudde ons wakker”

Vanlerberghe: “We moeten zien dat het zeker geen gewoonte begint te worden, maar de rode kaart van vandaag leek ons wel wakker te schudden. We voetbalden heel compact en het deed deugd om toch nog met een voorsprong de rust in te gaan. De vrije trap was zeker niet ingestudeerd, maar ik kon profiteren van het feit dat Kaya oog heeft voor zo’n momenten. Met tien tegen Eupen of tegen Brugge is wel een groot verschil. Brugge is een machine en vandaag voelden we dat het kon met een mooi resultaat tot gevolg.”