Terug 26 december 2019

Excel Mouscron - KV Mechelen: Malinwa sluit fenomenaal 2019 af met verdiende zege

Malinwa won vanmiddag overtuigend op het veld van Excelsior Mouscron. Geelrood domineerde op Le Canonnier met nog voor de pauze twee treffers van Van Damme en Togui. In het slot leek Antonov het Mechels feestje te verpesten, maar verder dan een aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet.

Vliegende Mechelse start: Van Damme treft meteen raak (0-1)

Meteen vuurwerk op Le Canonnier op deze tweede kerstdag. Joachim Van Damme trof bij de eerste Mechelse kans na drie minuten meteen raak met een streep in de hoek en liet een aardig gevuld bezoekersvak meteen vieren. (0-1)

Van Damme bij de start, Togui bij de rust

Na een sterk openingskwartier herstelde de thuisploeg het evenwicht. Malinwa toonde goesting en zette de thuisploeg gecontroleerd onder druk, maar uitgespeelde kansen leverde dit nauwelijks op. De thuisploeg kon enkel haar corner-statistieken aandikken, maar ook hier viel maar weinig concreet doelgevaar te noteren. Tot de rust in zicht kwam en Malinwa haar kans rook om haar score te verdubbelen: Storm trok stevig voor en een onzelfzuchtige Engvall liet de 0-2 aan de vrijstaande Togui. Malinwa op (kerst)rozen.

De dubbele voorsprong gaf Malinwa duidelijk vleugels bij het begin van de tweede helft. Het domineerde de partij, bracht mooi combinatievoetbal tussen de lijnen, maar vergat de uitgespeelde mogelijkheden van Storm, Kaya en Togui te verzilveren.

Antonov zorgt voor verrassend slot (1-2)

Malinwa leek haar schaapjes op het droge te hebben tot plots de ingevallen Antonov met een heerlijke krul Thoelen het nakijken gaf. Even leek het nog fout te kunnen gaan voor Malinwa, maar een ultieme poging zat er niet meer in voor de thuisploeg zodat Malinwa een fenomenaal voetbaljaar 2019 in schoonheid kon afsluiten. Excelsior Mouscron – KV Mechelen: 1-2.

Wedstrijddigest

Excelsior Mouscron: Vasic, De Medina, Hocko, Olinga, Ciranni, Boya, Perica, Queiros, Garcia (46′ Antonov), Pietrzak, Van Durmen (60′ Osabutey)

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Bijker (90′ Corryn), Swinkels, Kaya, Togui (67′ De Camargo), Storm (76′ Tainmont), Van Damme, Schoofs, Engvall, Peyre

Doelpunten: 3′ Van Damme (0-1), 46′ Togui (0-2), 91′ Antonov (1-2)

Gele kaarten: 20′ Olinga, 91′ Schoofs, 92′ Thoelen

Scheidsrechters: Geldhof, Meers, D’hondt, Denil