Terug 26 december 2019

Excel Mouscron - KV Mechelen: “De wil om 2019 in stijl af te sluiten was groot”

KV Mechelen sloot vanmiddag 2019 in stijl af met een verdiende driepunter op het veld van Excelsior Mouscron. Rob Schoofs, Joachim Van Damme en Lucas Bijker kregen het slotwoord van dit memorabel voetbaljaar.

Rob Schoofs: “Verdiende zege, jammer van mijn vijfde gele kaart”

Rob Schoofs: “Het was fijn om vandaag weer aan de aftrap te mogen staan. Ik had zelf enkele lastige weken achter de rug en kon wel begrijpen waarom ik op de bank moest plaatsnemen. We zaten ook als groep in een moeilijke periode, maar de overwinning tegen Oostende heeft ons terug gelanceerd. Ook vandaag stond het goed en hadden we zeker in de tweede helft voldoende kansen om het sneller af te maken. Dat het dan toch nog even spannend werd, had eigenlijk niet mogen gebeuren. Het is fijn om met een zes op zes de winterstop in te gaan. Voor mezelf is het wel zuur want door mijn gele kaart van vandaag ben ik geschorst tegen Standard. Als voetballer wil je elke wedstrijd spelen en zeker in een vol huis tegen een ploeg als Standard. Helaas zal ik er niet bij kunnen zijn.”

“Ik blijf het toch een vreemd gegeven vinden: wanneer je wordt afgevlagd voor buitenspel en toch nog scoort en de VAR komt tussen, wordt het doelpunt alsnog goedgekeurd. Als je je kans toch niet gaat en het bleek geen buitenspel te zijn, heb je gewoon pech dat je niet hebt getrapt. Ik ging toch nog mijn kans want je weet maar nooit, maar moest het nu wel bekopen met een gele kaart. Dat is balen.”

Joachim Van Damme: “Onze beste helft van het seizoen, wel zonder doelpunten”

Joachim Van Damme: “Ik denk dat er vandaag niets af te dingen valt op onze zege. Naar mijn mening speelden we in de tweede helft onze beste helft van het seizoen. We vonden elkaar en brachten mooi voetbal tussen de lijnen. We hadden ook voldoende kansen, maar vergaten ze af te maken. Dat is het enige minpunt. Als we dezelfde efficiëntie van voor de rust ook in de tweede helft hadden kunnen hanteren, was de score veel hoger opgelopen. Met deze zes op zes sluiten we het jaar met een goed gevoel af. We kunnen nu rusten en met een fijn gevoel op stage vertrekken.”

Lucas Bijker: “De wil om 2019 in stijl af te sluiten was groot”

Lucas Bijker: “Jullie konden vandaag zien dat de wil binnen de groep enorm groot was om het jaar positief af te sluiten. Wanneer we voor elkaar vechten, zijn we tot veel in staat. Wanneer we met de juiste mentaliteit aan de aftrap verschenen – en dat deden we – wisten we dat hier iets te rapen viel. Dat het bij momenten leek alsof we een jaar terug aan het spelen waren, kan ik wel beamen. Het ging vlot vandaag en we vonden elkaar. De mentaliteit op deze tweede kerstdag zat goed in de groep en dan is het enkel jammer dat we er niet meer konden prikken na de pauze. We gaan nu de winterstop in als zesde in de stand en met 34 punten op de teller. Ik denk dat we daar heel tevreden mee kunnen zijn.”