Terug 15 december 2019

Club Brugge - KV Mechelen: Reacties

Malinwa verloor vanavond kansloos in het Jan Breydelstadion. Een halfuur kon geelrood stand houden, maar twee doelpunten in evenveel minuten maakte de wedstrijd helemaal dood. Mats Rits zette na de pauze de 3-0 eindstand op het scorebord.

Joachim Van Damme: “We moeten niet te negatief zijn”

Van Damme: “Op zich was het voetbal dat we op de mat legden nog vrij behoorlijk, maar in de zone van de waarheid kwamen we nauwelijks. Dan wordt het moeilijk om een doelpunt te maken. Wanneer je er dan twee binnen krijgt in evenveel minuten, weet je dat het lastig zal worden. Nu is het belangrijk om vrijdag tegen Oostende de drie punten thuis te houden. Toch mogen we niet te negatief zijn: we staan nog steeds achtste in een seizoen waarin we vooraf als degradatiekandidaat werden genoemd.”

Geoffry Hairemans: “Fijn om aan de aftrap te staan”

Geoffry Hairemans: “Uiteraard is het fijn om aan de aftrap te mogen verschijnen. Wanneer je je kans krijgt op het veld van de leider, weet je dat het geen evidente opdracht wordt. Ik heb mijn best gedaan en getracht om ballen in de ploeg te houden. Helaas is dat niet zo goed gelukt. Vrijdag wacht er ons een nieuwe opdracht. Of ik dan terug aan de aftrap zal staan, weet ik niet. Dat is de keuze van de coach. Al hoop ik natuurlijk van wel.”

Igor De Camargo: “Durf tonen en als groep spelen”

De Camargo: “In de eerste helft werden de afspraken niet nagekomen. Na de pauze liep dat beter. We kwamen amper aan kansen toe en dat is frustrerend. Op het veld van de leider komen spelen is geen evidente opdracht. Toch hadden we meer moeten kunnen brengen. Denk aan de partij op Standard: we kwamen toen aan de aftrap met meer durf en een enorme teamspirit. Dat gevoel miste ik vandaag. We hebben nu nog twee kansen om punten te pakken in 2019. Het is belangrijk om met een goed gevoel de winterstop in te kunnen gaan.”