Terug 8 februari 2020

Cercle Brugge - KV Mechelen: Malinwa verliest met 3-2 op het veld van rode lantaarn Cercle Brugge

Malinwa keek vanavond na vijf minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. Vanlerberghe en Van Damme brachten geelrood terug op gelijke hoogte, maar in het slot bezorgde Stef Peeters de thuisploeg de zege van de hoop.

Malinwa verloor vorig weekend niet enkel van AA Gent, maar in één klap twee basisspelers. Zowel Yannick Thoelen als Gustav Engvall gingen deze week al onder het mes en zijn enkele maanden out. Stevig puzzelwerk dus voor de Mechelse coach die vanavond het vertrouwen gaf aan het duo Castro-Hairemans om zijn basiself te vervolledigen.  

Dramatische start voor KVM: Cercle meteen op dubbele voorsprong (2-0)

De gretigheid bij de thuisploeg was duidelijk te merken van bij de start van de wedstrijd en dat leverde Cercle binnen de vijf minuten een dubbele voorsprong op. Eerst kopte Eppel aan de tweede paal de openingstreffer tegen de touwen, vervolgens maakte Hotic handig gebruik van gestuntel in de Mechelse defensie om Castro voor de tweede keer het nakijken te geven. Wat een nachtmerrie voor Malinwa!

Vanlerberghe brengt Malinwa (terug) in de match (2-1)

Net als bij de thuisploeg leverde de eerste kans aan bezoekerszijde ook meteen een doelpunt op. Vanlerberghe nam een afvallende bal in één tijd op de schoen en gaf Moser het nakijken. Malinwa terug in de wedstrijd!

Malinwa leek na de aansluitingstreffer het evenwicht in de partij te herstellen. Cercle zette het blok en counterde snedig. Een bedrijvige Hazard zorgde voor de flitsen, maar de beste kans kwam van de voet van kapitein Hoggas. Castro toonde zijn kunnen en hield Malinwa in de wedstrijd.

Vlak voor de koffie prikte geelrood via De Camargo. Het bezoekersvak ging uit zijn dak, maar de bal liet de netten langs de foute zijde trillen. De thuisploeg reageerde via Peeters die een niet te missen kans toch naast de kooi van Castro schoot. Een gelukje voor Malinwa.

Swinkels out, Van Damme in

Coach Wouter Vrancken liet Swinkels na de pauze in de kleedkamer. Joachim Van Damme maakte zijn opwachting op het middenveld waardoor Vanlerberghe een rij achteruit schoof.

Veel viel er niet te beleven bij aanvang van de tweede helft. KV Mechelen eiste het balbezit op, maar vond geen openingen in de Brugse muur. Met de inbreng van Togui en Tainmont trachtte geelrood nog het tij te keren. Veel leverde dat aanvankelijk niet op, maar dat was buiten Van Damme gerekend…

Van Damme brengt geelrood op gelijke hoogte (2-2)

Igor De Camargo, uitgeweken naar de rechterflank, legde de bal klaar voor de aanstormende Van Damme. De invaller bleef rustig en schoof het leer onder de Brugse goalie. (2-2)

Stef Peeters bezorgt Cercle dan toch driepunter in blessuretijd

Terwijl Malinwa maar geen echt slotoffensief in elkaar geknutseld kreeg, prikte Cercle nog een keer in blessuretijd. Peeters twijfelde niet en poeierde het leer van buiten de zestien voorbij een kansloze Castro tegen de touwen. De zege van de hoop voor de thuisploeg, een koude douche voor geel en rood. Eindstand: 3-2.

Wedstrijddigest

Cercle Brugge: Moser, Chatziisaias, Hazard (78′ Foster), Peeters, Hotic (78′ Gory), Coulibaly, Eppel, Hoggas (87′ De Belder), Dabila, Velkovski, Biancone

KV Mechelen: Castro, Van Cleemput, Peyre, Swinkels (46′ Van Damme), Corryn (75′ Tainmont), Schoofs, Vanlerberghe, Kaya, Storm (63′ Togui), De Camargo, Hairemans

Doelpunten: 2′ Eppel (1-0), 5′ Hotic (2-0), 10′ Vanlerberghe (2-1), 82′ Van Damme (2-2), 91′ Peeters (3-2)

Gele kaarten: 26′ Peyre, 74′ Van Damme, 84′ Dabila

Scheidsrechters: Geldhof, Meers, Devriese, Toeback, D’Hondt (VAR)