Terug 8 februari 2020

Cercle Brugge - KV Mechelen: “Na vijf minuten mocht al het voorbereidende werk de vuilbak in”

Swinkels, Vanlerberghe, Van Damme en De Camargo blikken terug op de zure nederlaag tegen rode lantaarn Cercle Brugge.

Arjan Swinkels: “Kutgevoel”

Swinkels: “Ik sta hier met een enorm kutgevoel. We hadden een dramatisch begin van de wedstrijd waar ik helaas een hoofdrol in speel. Ik denk wel dat ik niet de enige was die beneden zijn niveau acteerde vanavond. We waren erg slordig en kwamen nooit echt in ons spel. Wanneer je dan een cadeautje krijgt in het slot om alsnog één punt binnen te halen, hoop je dat te verzilveren. Bij hen vloog er dan nog een bal binnen en verliezen we hier terecht.”

Igor De Camargo: “Ik ben kwaad”

De Camargo: “Dit is onze eigen schuld. Ik ben kwaad. (stilte) Ik moet echt zien wat ik zeg. We speelden tegen een ploeg die alles in de strijd wierp om in 1A te kunnen blijven, wij speelden voor een POI ticket. Dat was er niet aan te zien. Dit is beschamend. Jullie weten dat ik steeds probeer optimistisch te blijven, maar vanavond is dat erg moeilijk.”

Joachim Van Damme: “Alles waar je een week rond hebt gewerkt, mocht na vijf minuten de vuilbak in”

Van Damme: “Dit is een pijnlijke avond. We begonnen niet scherp genoeg en dat had niet mogen gebeuren. Als je na vijf minuten 2-0 in het krijt staat, weet je dat je moet omschakelen naar een noodscenario. Met mijn doelpunt leken we dan toch nog iets te kunnen rapen hier, maar omdat beide ploegen de drie punten echt nodig hadden, kon het nog alle kanten op. Helaas liep het fout af voor ons. Play-off 1? Als je nul op negen pakt, kan je beter zwijgen.”

Jordi Vanlerberghe: “Onze eigen schuld”

Vanlerberghe: “Als je niet scherp aan de partij begint zoals wij vanavond, krijg je het deksel op de neus. Dit had niet mogen gebeuren. We speelden vanavond voor een POI-ticket tegen een ploeg die knokt om in 1A te kunnen blijven. Wanneer je dan na zo’n dramatische start toch nog op gelijke hoogte geraakt in het slot, moet je dat wel kunnen vasthouden. Dit is pijnlijk.”