Terug 15 september 2019

AA Gent - KV Mechelen: 3-0 (eindstand)

Malinwa verloor vanavond kansloos in de Ghelamco Arena. Yaremchuk, David en Depoitre zorgden nog voor de rust voor de 3-0 eindstand.

Coach Wouter Vrancken had meteen plaats voor nieuwkomer Hairemans in de basis. Vanlerberghe en Van Damme namen plaats op de bank na hun blessures van de afgelopen weken. Hierdoor verscheen Bateau ook aan de aftrap in de Ghelamco Arena.

Gent baas, Malinwa wacht af

Veel viel er aanvankelijk niet te beleven in de thuishaven van AA Gent. De thuisploeg eiste het balbezit op, maar tot uitgespeelde kansen kwam het niet. Malinwa keek de kat uit de boom en liet de thuisploeg zoeken naar oplossingen. De beste kans op het kwartier kwam van de voet van Vadis Odjidja. De Gentse kapitein kapte zich vrij in de Mechelse zestien en haalde snoeihard uit. Gelukkig voor geelrood trof zijn pegel de lat.

Bateau laat openingstreffer liggen, Yaremchuk en David zetten Gent op 2-0

De eerste kans voor de bezoekers kon ook wel tellen. Storm trok voor, Kaminski duwde de voorzet in de voeten van een vrijstaande Bateau die overhaast over schoot. Een dure misser voor geelrood dat enkele minuten later twee doelpunten om de oren kreeg. Eerst vond Odjidja de vrijstaande Yaremchuk (1-0) en twee minuten later was het opnieuw prijs voor de thuisploeg na een intikker van David. (2-0) Een dubbele mokerslag voor geelrood.

Kaminski out, Coosemans in

Vijf minuten voor de rust moest doelman Kaminski noodgedwongen het toneel verlaten. Zijn plek werd ingenomen door oude bekende Colin Coosemans. Die zag zijn team nog een derde doelpunt scoren voor de pauze. Na geharrewar voor de kooi van Thoelen was Depoitre er als de kippen bij om de 3-0 ruststand op het scorebord te zetten.

Dubbele wissel KVM: Hairemans en Peyre out, Vranckx en Togui in

Dat de Mechelse leermeester niet tevreden was over de eerste helft, bleek bij aanvang van de tweede periode. Hairemans en Peyre bleven in de kleedkamer. Vranckx en Togui mochten mee proberen om de meubelen te redden. De eerste kans kwam echter terug van de voet van Odjidja die na een mooie Gentse combinatie doelman Thoelen op zijn weg vond.

Malinwa ondergaat wet van de sterkste

Met een 3-0 voorsprong op zak moest het allemaal niet meer voor de thuisploeg. Gent controleerde de partij en liet Malinwa bij momenten rustig combineren. Tot echte doelkansen kwam geelrood echter nauwelijks. Enkel een vrije trap van Schoofs was nog het vermelden waard. De thuisploeg van haar kant vond nog enkele keren Thoelen op haar weg, maar tot grootse reddingen werd de KV-goalie niet meer gedwongen. Eindstand Gent – KVM: 3-0.

Wedstrijddigest

KAA Gent: Kaminski (40′ Coosemans), Ngadeu, Owusu (56′ Bronn), Yaremchuk, Odjidja, David (73′ Kvilitaia), Asare, Lustig, Kums, Depoitre, Plastun

KV Mechelen: Thoelen, Van Cleemput, Bateau, Swinkels, Hairemans (46′ Vranckx), Kaya, Storm, Schoofs, Corryn, Peyre (46′ Togui), Vanzeir (69′ Tainmont)

Doelpunten: 29′ Yaremchuk (1-0), 31′ David (2-0), 46′ Depoitre (3-0)

Gele kaarten: 8′ Hairemans, 19′ Schoofs, 28′ David, 73′ Bateau

Rode kaarten:

Scheidsrechters: Lardot, De Rocker, Devillers, Van Damme