Terug 15 september 2019

AA Gent - KV Mechelen: Trainersbabbel

Wouter Vrancken zag zijn team roemloos ten onder gaan in de Ghelamco Arena. “Als je ploegen zoals Gent pijn wil doen, moet je top zijn. En dat waren we niet.”

 

Vrancken: “Gent heeft meer dan verdiend gewonnen. Defensief waren we redelijk gestart, offensief hebben we over de hele wedstrijd te weinig kunnen brengen. De eerste helft ging verloren door te veel onzuiverheden, de tweede door te weinig doortastenheid voorin.”

“Over de eerste helft heb ik twee aandachtspunten. Ten eerste waren we niet klaar voor de tweede bal. Alle ballen tussenin waren voor Gent. Ten tweede, als we de bal hadden, was die meteen weg. Dan kom je heel de tijd onder druk te staan. Ik was tevreden dat we defensief de eerste twintig minuten wel goed stonden. Odjidja benutte wél de ruimte, hij speelde dan ook schitterend.”

 

Wouter Vrancken was meer tevreden over de tweede vijfenveertig minuten.

“In de tweede helft zag ik betere intenties. We wilden meer de voetballende oplossing zoeken. Gent voetbalde natuurlijk niet aan honderd procent, maar toch, ik zag de juiste drang. Aster Vranckx heeft zo weer een goede invalsbeurt gemaakt. Al hebben we te weinig agressiviteit getoond om iets klaar te maken.”

 

Opmerkelijk, de KVM-coach startte met een aangepaste veldbezetting. Swinkels op links, Bateau en Peyre centraal en Corryn, Schoofs en Hairemans op het versterkte middenveld.

“Met de nieuwe veldbezetting probeerden we centraal alles dicht te houden. Want het is net in die zone dat Gent het gevaarlijkst is. Dat lukte vrij aardig tot het doelpunt. Als je ploegen zoals Gent pijn wil doen, moet je top zijn. En dat waren we niet terwijl Gent wel een goede dag had. Dan is het onmogelijk om zelfs maar een punt te pakken.”