Terug 15 september 2019

AA Gent - KV Mechelen: Reacties

KV Mechelen verloor vanavond kansloos van een sterk AA Gent. Bateau, Thoelen en Swinkels laten hun licht schijnen op de 3-0 nederlaag van vanavond.

Yannick Thoelen: “Speciaal om hier terug te keren, maar liever zonder drie tegendoelpunten”

Thoelen: “Het was voor mij een speciale wedstrijd om hier terug te keren. Natuurlijk hoop je niet om bij de rust al drie doelpunten in het krijt te staan. Dit Gent is wel een sterk elftal. Hier gaan weinig ploegen punten komen rapen. Zelf kwamen we amper in ons spel. We konden de bal moeilijk in onze eigen rangen houden en kwamen zo telkens onder druk te staan. In de tweede helft liep het vlotter, maar toen nam de thuisploeg gas terug.”

Arjan Swinkels: “Een echte non-match”

Swinkels: “Je kan vanavond wel spreken van een echte non-match langs onze kant. We stonden niet goed, konden de bal niet in de ploeg houden en dan scoren ze plots twee doelpunten op twee minuten tijd. Als je dan nog een derde slikt voor de pauze, weet je dat het over is. In de tweede helft kwamen we iets beter in de partij, maar Gent liet ook begaan en dan is het te eenvoudig om te zeggen dat we beter speelden in de tweede helft. De match is gespeeld voor de pauze en daar waren we niet op ons best. We moeten dit nu afsluiten en de focus leggen op vrijdag.”

Sheldon Bateau: “Te weinig geloof in eigen kunnen”

Bateau: “We kwamen vandaag niet scherp genoeg aan de aftrap. Het geloof in eigen kunnen was te weinig aanwezig en daar heeft de thuisploeg gebruik van gemaakt. We hadden het moeilijk om de bal binnen onze rangen te houden en dan weet je dat je telkens onder druk komt te staan.”