Terug 7 november 2019

KVM richt als eerste Belgische voetbalclub een Gaming departement op

Dat alle 1A-clubs meedoen aan de e-sportscompetitie, dat is al even geweten. Maar KV Mechelen gaat nu nog een stap verder. Het richt naast haar organisatorische en sportieve cellen ook een heus Gaming departement op.

 

Het Gaming departement zal bestaan uit één “Chief Gaming Officer”, Miran Salim. Hij stuurt een team van vrijwillige Malinwa-gamers aan.

“Miran zal uiteraard deelnemen aan verschillende toernooien zoals de Proximus ePro League”, zo zegt Geoffrey Vanherck, marketing coördinator bij KV Mechelen.

“We gaan echter verder dan de traditionele aanpak. Hij zal content maken over gamen met spelers van de A-kern, zal KV Mechelen vertegenwoordigen op grote gaming events, zal contacten houden met de jonge fanbase en zal de ouders van jeugdspelers of jonge fans informeren over hoe ze kunnen omgaan met hun gamende zoon of dochter. Hij zal de club ook adviseren over onze gaming strategie. We zullen op korte termijn ook een gaming room inrichten op de club.”

 

Het uiteindelijke doel? Supporters verbinden, met elkaar en met de club. “We willen gaming inzetten om onze huidige fanbase te bereiken tijdens de week in hun eigen leefwereld. Uiteraard willen we via gaming onze community ook vergroten”, zo zegt Miran Salim, de kersverse Chief Gaming Officer van KVM. “Onze – vaak jonge – supporters en spelers zijn veel aan het gamen. En wij willen hen de beleving van KV Mechelen ook daar meegeven.”

 

Niet alleen FIFA

Opmerkelijk, KVM focust niet alleen op de voetbalgames. Competities van andere, niet-voetbalgames behoren tot de mogelijkheden.

“Net zoals onze sportieve cel mogelijke versterkingen voor de A-kern voorstelt, zal het Gaming departement alle games in kaart brengen en bekijken of we voor deze games kunnen rekruteren. Waar zijn onze supporters of toekomstige fans mee bezig? Dat advies verwachten we van hen”, aldus nog Geoffrey Vanherck.

 

AUSY als partner

KV Mechelen heeft een sterke partner gevonden die het Gaming Departement en de e-sportscompetities waaraan Malinwa deelneemt, zal ondersteunen. Voortaan prijkt de naam AUSY op de shirts van de Malinwa-gamers.
“Een groot deel van het doelpubliek van de e-sportcompetities overlapt met de krachten die via of bij AUSY aan de slag gaan”, zo laat Fabio, Business Director bij AUSY, weten. “Bij onze allround onestopshop trekken we dagelijks allerhande profielen aan waaronder ook gedreven en startende IT’ers.”

Dante Vanzeir is alvast fan

Aanvaller Dante Vanzeir, zelf een aanhanger van het FIFA-game, toont zich alvast enthousiast. Hij werkte mee aan dit filmpje, een parodie op een scène in FIFA.