Terug 28 april 2020

Esports: FIFA Ultimate Team Tips & Tricks

Na 4 weken lockdown draaien bij de meesten de spelconsoles op volle toeren. Vele voetbalfans wagen zich nu dagelijks aan enkele wedstrijdjes op FIFA 20. Vooral het speltype “Ultimate Team” is zeer populair en wordt immens veel gespeeld. Maar hoe pak je deze game mode het beste aan? Joas Drost, één van onze FIFA esporters, geeft ons een inkijk in zijn manier van spelen en zijn basiselftal!

Joas’ Speelfilosofie

Op FIFA houdt Joas het qua speelstijl vrij basic. Hij laat zowel zijn verdedigende als aanvallende instructies op gebalanceerd staan. In verdedigend opzicht laat hij enkel de verdediging iets terugzakken qua diepte. Het meest opvallende aan de tactische instructies is dat Joas het spel heel breed houdt. Verder wil hij dat er niet te veel van zijn spelers de vijandelijke 16 meter induiken. Dit laatste verraadt op FIFA vaak een tweespitsensysteem!

Op papier start Joas zijn wedstrijden altijd in een eenvoudige 4-5-1. Deze formatie is uiterst geschikt om de teamgeest van je ploeg op 100% te krijgen. Vanaf de wedstrijd begint schakelt het team over naar een klassieke 4-4-2, wat volgens Joas de beste formatie is. Hiermee kan hij het spel goed breed houden en kan hij met de 2 spitsen vooraan veel kanten op. Tijdens de wedstrijd van formatie veranderen kan je trouwens makkelijk doen door vooraf je aangepaste tactieken in te stellen.

De Elf

Als doelman zien we meteen een Russisch icoon. De legendarische keeper Lev Yashin zat in een Icon pack en het zou zonde zijn om hem niet te gebruiken.

Joao Cancelo fungeert als rechtsachter in het team. Volgens Joas is hij samen met Trent Alexander Arnold de beste rechtsback in de Premier League. Dit komt door zijn sterk postuur wat vooral helpt bij het verdedigen.

Als Nederlander is het niet vreemd dat Joas centraal kiest voor landgenoot Virgil Van Dijk. Samen met Rio Ferdinand vormt hij het hart van de verdediging. Terwijl Van Dijk de grote en brede verdediger is, is Ferdinand wat sneller en behendiger. Doordat ze zo complementair zijn spreekt Joas over het beste verdedigende duo van de game.

Over Ferland Mendy als linksachter worden niet veel woorden vuil gemaakt. Hij is tweevoetig en zijn fysieke présence maakt van hem gewoon de allerbeste linksback op FIFA 20.

Centraal op het middenveld verraadt de mentale ingesteldheid van de betreffende spelers hun rol. Laurent Blanc verricht met zijn Med/High workrates van nature veel verdedigend werk en functioneert dus als de verdedigende middenvelder. Daarnaast heb je met Arturo Vidal een all-rounder die met High/High workrates de echte box-to-box speler is.

Vanaf nu enkel nog aanvallende luxe in dit team! Met Messi op rechts en Heung-Min Son op links beschikt Joas over 2 spelers die van hun flank naar binnen kunnen snijden. Met hun klasse kunnen zij dan het verschil maken.

De 2 spelers die echter het vaakst het verschil maken, zijn natuurlijk de 2 spitsen. Met hét Nederlands voetbalicoon Johan Cruyff en de pijlsnelle Saint-Maximin staan volgens Joas zijn 2 beste spelers voorin. Beide spelers hun tweebenigheid en 5 star Skill Moves zorgen voor nachtmerries bij de tegenstander.

De 5 gouden tips van Joas

  • Wees geduldig en anticipeer: probeer het spel niet te forceren (!) als je van te voren weet dat je hoogstwaarschijnlijk balbezit zal verliezen.
  • Bij het verdedigen met je aangeduide speler L2 indrukken op Playstation of LT op Xbox.
  • Als je zelf mag aftrappen loop dan niet meteen naar voren met één aanvaller. De bal even rondspelen en dan naar voor trekken werkt veel effectiever.
  • Blijf rustig na een tegengoal: denk daarvoor aan de vorige tip!
  • Zoek naar aanvallers met 5 Star Weak Foot. Zo kan je beide kanten op en ben je onvoorspelbaar voor je tegenstander.
Tags: |