Terug 11 november 2019

Standard – KV Mechelen: Reacties

Drie punten uit Luik meenemen: de spelers van KV Mechelen deden het zomaar eventjes na 28 jaar zonder zege op Sclessin.

Vanzeir: “Het was voor mij de eerste keer op Sclessin. En het verloop van de wedstrijd was ideaal om de hel aan beide kanten te laten losbarsten. Het was echt een geslaagde avond. Soms zat het wat tegen zoals toen Igor op de lat trapte, maar gelukkig scoorde hij daarna wel.”

 

Wat betekende jouw viering met De Camargo?
“We zaten vanmiddag op hotel en daar waren niet genoeg plaatsen aan de tafel om te eten. Igor en ik zaten apart aan een tafeltje, een echte tête-à-tête. We hadden afgesproken met keeperstrainer Stef Pauwels dat we dit zouden doen als één van ons zou scoren.”

Het loopt ook steeds beter tussen jullie.
“Inderdaad, we weten wat onze taken zijn en wat de coach van ons verwacht. Ik probeer zo goed mogelijk rond hem te bewegen. Hopelijk blijft de coach mij het vertrouwen geven. Voor mij is het ideaal om met Igor te spelen omdat ik veel van hem leer. Hij maakt mij beter. Nu hoop ik dat ik nog eens een doelpuntje meepik.”

Jules Van Cleemput: “Op het einde was het nog spannend, maar we hebben het toch over de streep kunnen trekken. De fluitconcerten in de tribune kennen we van vorig seizoen. Het was altijd een verhaal van zij tegen ons en daar kunnen we alleen maar sterker van worden. Dat is ook nu gebleken.”

Standard werd geënerveerd door jullie aanpak.
“We hebben altijd geprobeerd om er voetballend uit te geraken. Op het einde is het natuurlijk pompen of verzuipen, maar daar hebben we nog eens getoond dat we voetballende kwaliteiten hebben.”

“Een wedstrijd op Sclessin is net zoals op de Bosuil, veel duels en tackles. We zijn rustig gebleven terwijl de tegenstanders zich begonnen te ergeren, dan geraak je mentaal uit de wedstrijd. We hebben de wedstrijd ook mentaal gewonnen.”

Play-off 1 komt nu wel dichterbij.
“We staan vierde maar moeten niet te enthousiast worden. Het is de bedoeling dat we gewoon met onze voeten op de grond blijven. Wat er op het einde van de reguliere competitie gebeurt, zien we dan wel, maar we gaan altijd voor het maximum.”

Wat gebeurde er op het einde van de wedstrijd?
Bijker: “Goh, ze waren het niet echt eens met de overtreding die ik maakte terwijl er volgens mij niet echt veel aan de hand was. Ik vond het een slimme overtreding maar dat vonden zij niet zo leuk. Het liep een beetje uit de hand maar ik leer uit mijn fouten en ben deze keer rustig gebleven. Ik denk dat iedereen op dat moment zo’n foutje zou maken.”

Waren jullie verrast door de actie van het thuispubliek?
Corryn: “Ik vond het eigenlijk niet zo fel. Ik had er natuurlijk ook over gelezen op sociale media maar ik dacht dat het erger zou worden.”
Bijker: “Nee, ik was ook niet echt onder de indruk, het had erger gekund. Ik denk ook niet dat je onze ploeg daarmee uit het spel haalt, integendeel.”

Wie van jullie denkt aan play-off 1?
Bijker: “Ik niet!”
Corryn: “Dan moeten we eerst onze thuiswedstrijden winnen. We moeten week per week bekijken. Na de twee vorige thuiswedstrijden zei iedereen dat we in een dip zaten, en nu reageren we terug goed als een team. Dat zie je ook in die situatie op het einde waar er wat commotie ontstaat dat iedereen voor Lucas opkomt.”
Schoofs: “Ik zeker niet.” (lacht)

En wat een mooi doelpunt heb jij gemaakt, Rob!
Schoofs: “Hier scoren en de overwinning pakken is echt wel mooi. De vrije trap was op een ideale afstand voor mij. Ik hou er wel van als de bal niet te dicht tegen de zestien ligt. Dan kan ik met kracht trappen. De bal ging perfect over die muur en in de bovenhoek, zoals gedroomd.”

Wat vond je van de match?
“Het was een stevige wedstrijd maar in het eerste uur vond ik het wel meevallen. We hebben ons eigen spel gespeeld, wat niet gemakkelijk is op Standard. We hebben ook weinig weggegeven. Na 0-2 brengen zij enkele spelers in waarvan je weet dat het dan nog lastig zal worden. Voor hen is het alles of niets. We moesten bibberen tot het einde maar hebben geluk met die afgekeurde goal, anders was het een zure avond geweest.”

Gelukkig pakten jullie de drie punten.
“Een overwinning bij een topclub was iets dat we nodig hadden. Dat was dit jaar nog niet gelukt. Vorige keren hadden we ons aangepast aan de tegenstander, vandaag probeerden we ons spel op te dringen door te voetballen en kansen te creëren. Pas in de laatste twintig minuten moesten we spelen om te overleven. Uiteindelijk heb je altijd wel geluk nodig, dat dwing je dan ook af.”

In de media gaan geruchten over Wouter Vrancken die naar Genk zou kunnen gaan, hoe reageren jullie daarop?
“Met onze coach is de ploeg alleen maar in stijgende lijn gegaan. We hebben vorig jaar een fantastisch seizoen gehad en ook nu loopt het goed. Ik hoop dat hij blijft en heb er ook niets van opgevangen. En zijn de geruchten van Genk wel waar? Daar is ook nog niets veranderd, hé.”