Terug 6 april 2020

Spelers leveren deel loon van april en mei in

De spelersgroep van KVM heeft beslist om een deel van hun lonen in april en mei af te staan om de werking van de club te garanderen en mee bij te dragen aan de steun van 100.025 euro die KVM voorziet voor de zorgsector.

 

Door de Corona-crisis ontsnapt ook KVM niet aan serieus inkomstenverlies. De club nam dan ook maatregelen om dat verlies te beperken. Eerder werd al overeengekomen dat de algemene, sportieve en medische staf de helft van hun loon inleveren en bedienden en arbeiders op het systeem tijdelijke werkloosheid terugvallen.

 

Geen tijdelijke werkloosheid, wel loon inleveren

“Aan de spelers van de A-kern hebben we gevraagd om een deel van hun loon in te leveren voor april en mei en zij zijn hiermee akkoord gegaan”, zo zegt algemeen directeur Frank Lagast.

“Voor hen betalen we slechts beperkte bijdragen voor de sociale zekerheid, dus is het logisch dat we nu geen beroep doen op tijdelijke werkloosheid.”

 

Ook bijdrage voor zorgsector

In de media circuleren allerlei percentages over loonsafstand bij verschillende clubs. Hoe zit dat bij KVM?

“Voor ons is het belangrijkste dat het financiële totaalplaatje klopt. We hebben alles besproken met de betrokkenen. Als club zijn we tevreden met wat onze spelers, staf en werknemers allemaal bijdragen. Het heeft geen zin om dat te vergelijken met grotere of kleinere clubs. Wij weten: als KV Mechelen kunnen we weer verder en de zorgsector geven we ondersteuning.”

 

Malinwa voorziet namelijk 100.025 euro om de zorgsector te steunen. “Ook de A-kern – inclusief de jonge spelers met beperkte lonen – dragen bij tot onze solidariteitsbijdrage voor de zorgsector in het Mechelse. We zijn tevreden dat we dit akkoord in onderling overleg hebben kunnen bereiken”, aldus nog Lagast.