Terug 17 januari 2020

Scoor door te recycleren

Vanaf 1 januari 2020 is er een nieuwe Vlaamse wetgeving van kracht over het gebruik van cateringmateriaal op evenementen. Ook voor KV Mechelen geldt deze nieuwe regelgeving als organisator van voetbalwedstrijden. De club dient 90% van haar materialenstroom opnieuw in te zamelen. Voor KV Mechelen is het niet alleen belangrijk aan de nieuwe wetgeving te voldoen, maar wil haar ecologische verantwoordelijkheid opnemen en haar steentje bijdragen aan een beter leefmilieu door onder andere verpakkingen maximaal te sorteren.

Tijdens een voetbalwedstrijd genereren we enorm veel afval en daar moeten we SAMEN iets aan doen!
Daarom roept Malinwa vanaf heden al haar supporters, bezoekers en business partners op tijdens een bezoek aan een wedstrijd of het stadion, alle verpakkingen te deponeren in de daarvoor voorziene vuilniscontainers.

Wat deponeer je in welke vuilniscontainer?

In de BLAUWE vuilbakken deponeer je alle wegwerpbekers zoals bierbekers én de petflesjes (water, cola, fanta, …), maar GEEN restafval.
In de GRIJZE vuilbakken deponeer je al je restafval (puntzakken, vorkjes, … ), maar GEEN wegwerpbekers en petflesjes.

Waar vind je de vuilniscontainers?

Buiten op de site zal je op strategische plaatsen grote grijze en blauwe vuilniscontainers vinden. Kijk even goed rond, je kan ze niet missen.
Binnen in de tribunes vind je kleine grijze en blauwe vuilbakken tegen betonnen palen, muren, etc.

Werp niets op de grond, help ons mee om het AFAS Stadion proper te houden én scoor door te recycleren!