Terug 4 november 2019

KVM veroordeelt elke vorm van racisme en wacht verslag KBVB af

Opschudding op het einde van de wedstrijd tegen Charleroi. Speler Marco Ilaimaharitra meldde bij de scheidsrechter Lardot dat hij een racistische opmerking of gebaar gekregen heeft van een supporter in de thuisvakken.

 

KV Mechelen veroordeelt elke vorm van racisme en discriminatie en wacht het onderzoek van de bevoegde instanties af. De scheidsrechter en de matchverantwoordelijke van de KBVB hebben immers meteen na de eerste melding van de speler acties ondernomen en maken hun verslag eerstdaags over.

 

Nee tegen racisme

Onze familieclub verbindt supporters en spelers van welke achtergrond dan ook. Onze jeugdwerking is daar een mooi voorbeeld van. En daar zijn we trots op.

 

Ook het Supportersorgaan van Malinwa keurt elke vorm van discriminatie af. “We roepen onze supporters – die alom worden geprezen als één van de beste supporterskernen van België op – om dit gedrag van enkelingen niet te tolereren”, zo zegt Gert Van Dyck, voorzitter van het Supportersorgaan. 

“Spreek hen erop aan of meld het aan de club. Het is jammer dat een erg sterke en sfeervolle wedstrijd tussen twee zeer goede ploegen op deze manier in het nieuws moet komen.”