Terug 13 september 2019

KVM herschikt en versterkt raad van bestuur

“We slaan de bladzijde om.” Die duidelijke boodschap stuurde KVM deze zomer de wereld in. Terwijl toen het directiecomité werd uitgebreid, heeft de club nu ook raad van bestuur herschikt en Frank Lagast aangesteld als nieuwe algemeen directeur.

De versterking van de raad van bestuur moet ervoor zorgen dat KVM duurzaam én met ambitie verder evolueert naar een vaste waarde in eerste klasse.

Zo ziet de nieuwe raad van bestuur eruit

Dieter Penninckx zal voortaan de raad van bestuur voorzitten en zal geen actieve rol opnemen binnen de dagdagelijkse werking van de club.

Mark Uytterhoeven behoudt uiteraard zijn zitje in de nieuwe raad van bestuur. Hij heeft sinds de redding van de club in 2003 een plaats in de raad van bestuur van Malinwa. Ook aandeelhouder Eddy De Reys blijft in de raad van bestuur.

Naast Guy Van Herp, die al deel uitmaakte van de raad van bestuur, werd Dirk Beullens als jeugdvoorzitter benoemd als waarnemend lid. De voorzitter van de jeugd zal vanaf nu altijd deel uitmaken van de raad van bestuur waarmee de club de focus op de jeugdwerking nog meer in de verf zet.

Ook de inbreng van het Supportersorgaan wordt uitgebreid. Stefaan Leroux van het Supportersorgaan zetelt zo voortaan in de raad van bestuur van de club.

Tot slot werd Thierry Lammar benoemd als advocaat van de club en fungeert hij ook als gerechtigd correspondent bij de KBVB.

 

 Nieuwe algemeen directeur

De dagelijkse leiding van de club komt in handen van de nieuwe algemeen directeur Frank Lagast. Hij verzorgt samen met het directiecomité de dagelijkse werking van de club. De leden van het directiecomité blijven verder Luc Leemans, Hans Van der biesen en Gert Van Dyck. Zij verzorgen de operationele werking en waken over het sportieve en financiële beleid, personeelszaken, commerciële belangen en communitywerking.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat het directiecomité de visie en beleidsbeslissingen van de raad van bestuur met passie en nauwkeurigheid zal uitvoeren”, zo zegt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx.

“Met deze stap verankeren we nog meer de jeugdwerking en supportersinspraak. Ikzelf zet samen met de raad van bestuur de lijnen uit en zal er staan wanneer de club me nodig heeft. Ik heb het volste vertrouwen in Frank, Luc, Hans en Gert en alle medewerkers om de club verder te laten groeien.”