Terug 27 december 2019

KVM haalt 5 miljoen aan obligaties op

Na de A-kern gisteren in Moeskroen sloot nu ook het directiecomité van KVM het jaar 2019 af.  Tijdens haar laatste vergadering van het jaar werd bekend dat de club de vooropgestelde 5 miljoen euro aan obligaties bij haar supporters vond.

 

Nog voor de deadline van 27 december werd het vooropgestelde bedrag van €5.000.000 aan obligaties opgehaald. “De laatste schijf kwam gisterenmiddag binnen, net voor de wedstrijd op Moeskroen”, zo zegt algemeen directeur van KVM, Frank Lagast. “Dit is een geweldig resultaat. We haalden nog meer op dan bij de vorige obligatie.”

Het inschrijven op de obligaties is nu afgelopen. “Supporters of bedrijven die mee willen werken aan de toekomst van KV Mechelen blijven uiteraard welkom. Daarvoor hebben we uiteraard nog andere oplossingen dan obligaties.”

 

Sportieve versterking niet noodzakelijk

Ook het sportieve was een agendapunt. Met 34 punten de winterstop in is een bijzonder sterke prestatie van de kern. “Niet alleen de spelers hadden er gisteren in Moeskroen zin in. Bijna 1000 supporters maakten de verplaatsing ondanks kerstvoetbal en de verplichte buscombiregeling”, zo zegt bestuurder Hans Van der Biesen.

Malinwa staat nu in de top 6. Al houdt het directiecomité de voeten op de grond. “Verwacht van ons nu geen risicovolle inkomende transfers”, zegt bestuurder Luc Leemans. “We geven uiteraard het vertrouwen aan de ploeg en de staf die zorgde voor dit geweldige jaar.”

Gert Van Dyck vult aan: “Wij hebben als taak om als een trouwe huisvader te waken over de club. Ook over de financiën. Dat verwacht elke supporter en investeerder van KVM.”

 

Nieuwe stap in 2020

Ook hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx – op tweede kerstdag nog in het bezoekersvak in Moeskroen – is een meer dan tevreden man. “Het was een topsfeer gisteren, mooi om dit bangelijk jaar zo af te ronden. (lacht). 2019 gaat als een “grand cru” jaar bijblijven, een jaar vol emotie met ongekende hoogtes maar ook bange momenten.

Je voelt sterk dat iedereen met een geelrood hart nu een nieuwe stap vooruit wil zetten. Dat de obligatie op een maximaal bedrag afsluit, is hierbij een belangrijk signaal. Dank aan alle investeerders voor het vertrouwen. In 2020 gaan we op het elan van dit jaar verder bouwen.”

Het directiecomité wil graag iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan de sportieve successen, van supporters, vrijwilligers, businesspartners tot spelers en staf. KV Mechelen wenst iedereen dan ook een fijn eindejaar.