Terug 8 november 2019

KV Mechelen lanceert het beleidsplan ”KVM2025”

KV Mechelen lanceert het beleidsplan “KVM2025” om van de club een stabiele eersteklasser te maken en het budget gevoelig te verhogen.

 

“In ons beleidsplan “KVM2025” voorzien we tal van investeringen voor de uitbouw van de club”, steekt voorzitter van de raad van bestuur van KVM, Dieter Penninckx, van wal. “Zo willen we onder meer een nieuw jeugdcomplex optrekken en de laatste tribune van het AFAS Stadion, achter het doel, vernieuwen.”

 

Het plan “KVM2025” geeft aan waar de club de komende jaren aan zal werken. “Op die manier heeft iedereen, van supporters, staf, partners tot spelers die bij ons tekenen zicht op waar we naartoe willen”, zegt algemeen directeur Frank Lagast.

 

“We geven onszelf vanaf vandaag tot en met 2025 om het plan “KVM2025” te realiseren. De stappen zullen we voorzichtig en doordacht uitwerken in overleg met alle betrokkenen partijen zoals supporters, de stad Mechelen en de buurt bijvoorbeeld.”

De acties uit het plan “KVM2025”

In dat plan zijn de volgende acties voorzien.

1- Focus op de uitbouw van de eerste ploeg met jonge Belgische spelers en talenten uit onze eigen jeugd.

2- De afbouw van onze kortlopende leningen

3- Het doorvoeren van aantal bijkomende investeringen zoals

  • Het afwerken van het AFAS Stadion zodat het helemaal voldoet aan de UEFA 4-vereisten
  • Het stadion rondmaken en een nieuwe tribune voorzien aan de kant van de Kleine Nieuwedijk en Ziekebeemdenstraat
  • Het stadion energieneutraal maken met extra investeringen in zonnepanelen, fietsenparking, elektrische laadpalen, LED-verlichting en betere afvalverwerking
  • Het uitbreiden van de trainingsfaciliteiten van de A-kern
  • Het investeren in een betere mobiliteit rond het stadion en de promotie van het fietsverkeer
  • De realisatie van een nieuwe jeugdacademie en investeren in de jeugdwerking
  • Het verder uitwerken van de community-werking
  • De uitbouw van de damesploeg en het G-team
  • De uitbouw van het esports en gaming departement

 

Budget verhogen

Het doel van deze investeringen is om samen met extra financiering het budget van KVM structureel te verhogen. “We hebben het potentieel om meer budget te genereren”, zegt Frank Lagast.

 

“Bovendien heeft het vorige – extra-sportief moeilijke – seizoen heel wat eenmalige en uitzonderlijke kosten met zich meegebracht. De vertragingen bij de bouw van de hoofdtribune, de daarbij horende kortingen aan partners, het voetballen in 1B, de lagere televisierechten én het dossier Propere Handen met heel wat advocatenkosten heeft ons een stapje achteruit gezet.”

 

“We wisten dat, hebben de bladzijde ondertussen omgeslagen en zijn dan gestart aan het plan voor de komende jaren. We zijn daarbij gezond ambitieus”, zegt Dieter Penninckx.

 

Financiering ophalen

 KV Mechelen zal dan ook extra financieringsvormen aanspreken om de nieuwe investeringen te doen. “Dat zullen we lokaal ophalen. Wij zullen geen extra middelen zoeken bij buitenlandse investeerders”, verzekert Dieter Penninckx.