Terug 19 juli 2019

Eén dag voor de Supercup: “We slaan de bladzijde om. Tijd om te voetballen.”

KV Mechelen keek vrijdagmiddag voor de pers vooruit naar de Supercup en blikte nog één keer terug op de gebeurtenissen van afgelopen week. Wouter Vrancken en Dieter Penninckx zaten voor de microfoons. “We slaan de bladzijde om. Het is tijd om weer aan voetballen te denken.”

 

Het is het weekje wel geweest in het AFAS Stadion. Hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx keek daar op terug. “We hadden vandaag pleidooien voor UEFA kunnen houden. Maar gisteren hebben we aan de UEFA laten weten dat we dat niet zouden doen. De storm boven ons en het Belgische voetbal heeft lang genoeg geduurd. Zo kon Gent naar de Europa League. En kunnen wij in alle rust aan het nieuwe seizoen beginnen.”

 

Over de beslissing zelf van het BAS zei Penninckx: “Die kunnen we moeilijk aanvaarden. Wij kunnen er niet bij dat de club matchfixing wordt toegerekend. We gaan het nu even laten rusten en morgen terug van het voetbal genieten.”

 

 

 

 

Wouter Vrancken: “We kunnen een derde prijs pakken”

 

En dus kunnen we weer aan voetballen denken. En zowaar opnieuw een cup pakken.

“Het zou onze derde prijs zijn. We gaan daar vol voor. Het is moeilijk in te schatten hoe de wedstrijd zal verlopen. Makkelijk zal het zeker niet worden. Maar dat was de bekerfinale ook niet. Het is goed dat er nu duidelijkheid is. Zo kan iedereen weer op het spelletje op het veld concentreren.”